Öne Çıkanlar Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Gazeteci Sayim Alkazak Bandırma'da toprağa verildi

BALIKESİR (AA) - Yaşamını yitiren deneyimli gazeteci Sayim Alkazak'ın (75) cenazesi, Bandırma ilçesinde toprağa verildi.

Balıkesir’in Erdek ilçesinde yaşamını yitiren Sayim Alkazak için vasiyeti üzerine uzun yıllar görev yaptığı Bandırma’da son yolculuğuna uğurlandı.

Alkazak'ın cenazesi, Haydarçavuş Camisinde kılınan namazın ardından meslektaşları, dost ve akrabalarının katılımıyla Şehir Mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Ağrı’da 21 Ekim 1945'te dünyaya gelen Sayim Alkazak, gazeteciliğe profesyonel anlamda, 1969 yılında, Bandırma Ufuk gazetesinde başladı. Meslek yaşamına 1974 yılından itibaren ulusal medyada devam eden Alkazak, Ankara’da, Gündem, Yeni Ulus, Savaş, Barış ve Adalet gazetelerinde çalıştı. İstihbarat şefliği, radyo-televizyon ve parlamento muhabirliği görevlerini yürüttü.

Emekli olduktan sonra 1995’te Son Kurşun gazetesi ve Realite dergisinde haftalık yazılar yazıp, röportajlar gerçekleştirerek meslek yaşamını sürdüren Alkazak, son olarak Yeni Erdek ve İlkhaber gazetelerinde yazılarını sürdürdü.

Alkazak, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve Güney Marmara Gazeteciler Cemiyetince çeşitli ödüllere layık görülmüştü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263