Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

“Haber gazetelerden değil, sosyal medyadan alınıyor“

 Gazeteci yazar İsmail Saymaz, Türkiye'de haber takibinin artık gazeteler yerine sosyal medyadan yapıldığını belirterek, "Türkiye'de 50 yaş üzeri, haberi Facebook'tan, 50 yaş altı Twitter'dan takip ediyor." dedi.

Edirne Belediyesinin organizasyonuyla alışveriş merkezinde başlayan Kitap Fuar, imza günleri ve söyleşi etkinlikleriyle devam ediyor.

Edirne Akademi’nin davetlisi olarak Kitap Fuarı’na katılan gazeteci yazar İsmail Saymaz, toplum bilimci Dr. Serdar Taşçı ile "Türkiye’de Neler Oluyor?" konulu bir söyleşiye katıldı.

Çağın gazeteciliğini değerlendiren İsmail Saymaz, her gün onlarca gazete basıldığını, onlarca televizyonun yayın yaptığını ve onlarca internet sitesinin de gelişmeleri aktardığını söyledi.

Saymaz, söyleşi sırasında katılımcılara her gün kimlerin günlük gazete aldığını sordu.

Yaklaşık 100 civarındaki katılımcıdan 10'unun düzenli gazete aldığının belirlenmesi üzerine konuşmasını sürdüren Saymaz, şunları söyledi:

"Burada 100 kişi varız ve10 kişiden sadece biri günlük gazete alıyor. Alanların çoğu da 40 yaşın üstünde. Neredeyse hepimiz her gün haber takip ediyoruz ama haber takip edenlerin sadece 10'u gazete alıyor. Uçuruma bakar mısınız? Türkiye'de 50 yaş üzeri, haberi Facebook'tan, 50 yaş altı Twitter'dan takip ediyor. İnsanlar haber okumuyor değil, insanlar haber okuyor. Herkes haber okuyor. Üstelik eskisine oranla haberde artık etken. Haberi yeniden üretiyor, güncellenmesini sağlıyor."

Saymaz, daha sonra okurlarıyla bir araya gelerek, kitaplarını imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
KitapKitap FuarıSöyleşi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263