Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj

KBB uzmanları güncel gelişmeleri konuştu

EDİRNE (AA) - Trakya Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği toplantısını Edirne'de gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun’un kurucusu olduğu Trakya Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin bilimsel etkinlik takviminin bu yılki ilk toplantısı “Kulak Burun Boğaz’da Güncel” başlığıyla Keşan'daki bir otelde düzenlendi.

Toplantıda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Ahmet Rifat Karasalihoğlu ve Prof. Dr. Recep Yağız; Kulak Burun ve Boğaz ile ilgili güncel konu ve yaklaşımlara ilişkin katılımcılara bilgi aktardı.

Sekretaryayı yürüten Trakya KBB-BBC Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Kemal Kef’in sunuş ve Trakya KBB-BBC Derneği Üyesi ve Trakya Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yağız’ın açılış konuşmaları ile devam eden toplantının ilk oturumu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Adalı başkanlığında “Rinoplasti” başlığıyla gerçekleşti.

Akademik çalışmalarına, Türk KBB-BBC derneği ile Yüz Plastik Cerrahi Derneği (YPCD) içinde devam eden Prof. Dr. Tarık Şapçı tarafından “Burun Ucu Cerrahisinde Güncel” ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusufhan Süoğlu tarafından “Endonazal Rinoplastide Yapabildiklerimiz” başlıklarıyla düzenlenen oturumda, sunumlar yapıldı.

Toplantının ikinci oturumuna, Trakya KBB-BBC Derneği ve Trakya Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yağız başkanlık etti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Aslan tarafından “İleri Evre Larenks Kanserlerinde Konservasyon Cerrahisi” başlığıyla, baş ve boyun kanserlerine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Toplantının son oturumu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy başkanlığında halen Balkan KBB ve BBC Derneği Genel Sekreterlik görevlerini yürüten, Avrupa Boardu (UEMS) KBB Bölümü’nün Türkiye Temsilcisi, Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Cem Uzun tarafından gerçekleştirildi.

Oturumda Prof. Dr. Cem Uzun tarafından “Koklear İmplantasyon-minimal travmatik yaklaşım” başlıklı bir sunu yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEGelişmelerKBB

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263