banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Yıldızlar Yatırım Holding'in istihdam artışı yüzde 18'i aştı

İSTANBUL (AA) - Orman ürünleri, kimya-gübre, demir çelik gibi sanayi dallarında faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdamını yüzde 18,4 artışla 4 bin 500’e çıkarırken, yüzde 39’luk ciro büyümesi ile de dikkati çekti.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdam ve büyümede çift haneli rakamlara ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

Orman ürünleri, kimya-gübre, demir çelik gibi sektörlerde faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding, işsizliğin giderek arttığı 2018 yılında istihdam oranını yüzde 18'in üstünde artırarak 4 bin 500 kişinin çalıştığı bir grup oldu. Yine 2018 yılını yüzde 39’luk bir ciro büyümesiyle kapatan Yıldızlar Yatırım Holding’in 2019 yılındaki büyüme hedefi ise yüzde 35 olarak belirlendi.

Aylık ekonomi dergisi Capital’in haziran sayısında yayımlanan haberde incelenen Türkiye’nin hızlı büyüyen 41 şirketinin açıkladığı verilere göre istihdamda ciddi bir düşüş söz konusu. Türkiye’nin önde gelen grup ve şirketlerinin 2018 yılı istihdam oranlarındaki düşüşe karşın Yıldızlar Yatırım Holding, 2018 yılında istihdamını yüzde 18,4 oranında artırdı. Bu rakama göre holdingin 2017 yılında 3 bin 800 olan çalışan sayısı 2018 yılında 4 bin 500’e ulaştı.

- “3 yılda 500 milyon avro yatırım yaptık”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, son 3 yılda 500 milyon avronun üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, “Yurt içinde hem mevcut tesislerimizi büyüttük hem de yepyeni bir alana girerek Yıldız Demir Çelik’i ülkemizin hizmetine sunduk. Yurt dışındaki fabrikalarımızın da üretime başlamasıyla hem ciro hem de istihdam anlamında önemli bir sıçrama yaşadık. Grubumuzun cirosu 2018 yılında bir önceki yıla göre, yüzde 39 artarak 6 milyar TL’ye, istihdamımız da 3 bin 800 kişiden 4 bin 500’e ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl da yatırımlara devam edeceklerini aktaran Yıldız, Yıldız Demir Çelik’te ikinci faz yatırımını 2020 yılının ilk aylarında tamamlayacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Yıldız Demir Çelik’in ikinci faz yatırımı için 100 milyon dolarlık bir bütçemiz söz konusu. Slovenya’da satın aldığımız fabrikamızın modernizasyonu için de 35 milyon avroya yakın bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Öte yandan Yıldız Entegre’nin Rusya’daki fabrika yatırımı için yasal süreçleri tamamlamış bulunuyoruz, 2019 sonu gibi planımıza devam edeceğiz.”

- Yıldız Demir Çelik, ihracatta 8 ayda “1000”ler listesine girdi

Yıldız, Yıldızlar Yatırım Holding’in ihracat konusuna bu yıl daha fazla önem vereceğini belirterek, “Toplam grup olarak satışlarımız içinde ihracatın oranı yüzde 30 iken, geçen yıl yaşanan gelişmelerin ardından bu rakamda yukarı doğru bir hareketlilik yaşandı. Kur gelişmeleri sonrasında ihracatımızı yüzde 45 seviyelerine çıkarmış bulunuyoruz. 2019 yılında da yine önceliğimiz iç pazar olmak üzere ihracata devam edeceğiz hem ülke portföyümüzü genişleteceğiz hem de bulunduğumuz pazarlarda derinleşeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl Yıldız Demir Çelik’in çok önemli bir başarıya da imza attığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere önemli bir bölümünü ithal ettiğimiz yassı çelik üretimine dönük faaliyet gösteren Yıldız Demir Çelik, iç pazardaki başarısını ihracatta da sürdürdü. Henüz ilk yılımız olmasına karşın 52 milyon doların üstünde bir ihracat rakamına ulaşmış olmak demir çelik sektörü açısından önemli bir başarıdır. 8 ay içinde Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 1000 şirketi içine girmiş bulunuyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “Türkiye’nin En Çok İhracat Yapan 1000 Firması” listesine bu yıl 407’nci sırada girmiş olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263