banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Çelik: Her yerde aday çıkartacağız

SP İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. Yerel seçimlere yönelik konuşan Çelik, “Şu anda iktidar MHP ile muhalefet ise İYİ Parti ile ittifaka giriyor. Saadet Partisi ise kendi adayları ile alana inecektir” dedi.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. Çelik, İl binasında düzenlenen toplantıda kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle yerel seçimlere yönelik ittifaklarla ilgili konuşan Çelik, “Şu anda iktidar MHP ile muhalefet ise İYİ Parti ile ittifaka giriyor. Saadet Partisi ise kendi adayları ile alana inecektir. 16 yıldan bu yana iktidar milletin gözünü boyadı. Biz bundan sonra milletin gözünü boyamaktan ziyade milletin karnını doyuracağız. Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere ay sonunda kadar tüm adaylarımızı açıklayacağız” ifadeleri kullandı.

GİDİŞATIN SEYRİ DEĞİŞECEK
Konuşmalarının devamında Çelik, “Milletimizin beklentilerini biliyor ve o beklentileri gerçekleştirebilmenin mücadelesini veriyoruz. Biz Saadet Partisi olarak yerel seçimlerde tüm ilçe ve Büyükşehirde göstereceğimiz adaylarımız üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Hepsi hizmet sevdalısı, hepsi pırıl pırıl, genç, dinamik ve cebinden önce milletini düşünen kişiler olacak. İnşallah göreve getirildiklerinde dillendirdiğimiz çareleri uygulayacaklar ve bu gidişatın seyrini değiştireceklerdir” diye konuştu.

KOBİ SAYISI DÜŞTÜ 
Konuşmasının devamında Çelik, “Ticari hayatta Kısırdöngü başladı. Para dönmediği için herkes sattığı malın parası ödenir mi? Parasını ödediğim, çekini verdiğim mal teslim edilir mi? Çalıştığım firma konkordato ilan ederse ben alacağımı alabilir miyim? diye çok kötü güvensizlik ortamı hakim. Piyasada ticaret dönmediği için parada dönmüyor. Şirketler borcunu ödeyemiyor mahkeme kararı İle koruma Kalkan’ı almaya çalışıyor. Ama hiçbirisi çözüm değil. Asıl çözüm güven verici üretime dönük yatırımdır. Önlem alınmazsa yaza kadar işsizler ordusuna 1 milyon yeni üye geliyor. 100 kişilik çalışanı olan Kobi bu sayıyı 30’a düşürdü” diye belirtti. 

MİLLETİ FAİZE TEŞVİK ETTİNİZ 
“Millet yatırım yapmıyor çünkü bereket gitti” diyen Çelik, “Sen 100 bin liraya yıllık yüzde 25 faizi verirsen adam 25 bin lira kazanır keyfine bakar. Milleti faize teşvik ettiniz. Harama teşvik ettiniz. Dindar olduğunu söyleyen insanların iktidarında faiz teşvik ediliyor. Devlet bankasında Ertuğrul Gazi’ye faiz reklamı yaptırılıyor. Şimdi bize belediye bütçesini hesaplı yönetecek ufku açık gönlü güzel havaya para savurmayan kişisel ikbali için reklam müsrifi olmayan güvenilir başkanlar lazımdır. Mevcut belediyeler vatandaşa sanki müşteri gözüyle bakıyor. Sudan para, düğünden para, parktan para” diye konuştu. 

ALIM GÜCÜ AZALDI
Konuşmasının devamında Çelik, “Belediyeler halkın üzerinden para kazanmamalıdır. Bilakis belediyeler halkın derdiyle dertlenmeli ve halkın sorunlarına çareler üretmelidir. İşi olmayanlara iş bulmalı, evlenemeyen gençleri evlendirmeli, geliri olmayan ailelere destek olmalı Üreticiye destek olacak çareler aramalıdır. Fabrika açacak işyeri açacak olanın kazancına değil derdine ortak olmalı. Sosyal belediyeciliği biran önce hayata geçirmeliyiz. Bugün halkımızın altından kalkamadığı ekonomik bir bunalım var. Ticari faiz yüzde 40’larda Enflasyon yüzde 25 arttı. Hemen hemen her şeye yüzde 40 seviyesinde zam yapıldı. Alım gücümüz azaldı” dedi. 

PARA DEĞERSİZLEŞİYOR
“Cebimizdeki para her geçen gün biraz daha değersizleşiyor” diyen Çelik, “Bu manzara karşısında önlem alması gerekenler lüks ve israfta sınır tanımıyor. Halkın parası belediyeler tarafından gereksiz yere çarçur ediliyor. Reklamlara, gereksiz etkinliklere, konserlere milyonlarca lira para harcanıyor. Ya kentleşmeye ne demeli? Mevcut belediyecilik anlayışı halkı nefes alamayacağı cadde ve sokaklara mahkûm etti. Kentsel dönüşüm denilerek şehrin dokusuna uymayan binalar inşa ediliyor. Millet kendisine zarar veren şehirler yerine, insan fıtratına uygun, huzur vadeden şehirler arzu etmektedir. Özlenilen mahalle kültürü yeniden ihya edilmelidir” ifadelerini kullandı. 

İZMİT’E İHANET ETMEYİN
Son olarak Çelik, “Son günlerde 2 yeni mahallenin eklenmesi ile İzmit’te kentsel dönüşüm İzmit’te gündemimizi yoğun bir şekilde meşgul edecek. Şimdiden uyarıyoruz. Allah aşkına İzmit’e ihanet etmeyin. Elbette sağlıklı bir şehir yaşamı için kentsel dönüşüm gereklidir. Kentsel dönüşümde10-15 katlı ucube dikey binalar yerine yatay mimari esas alınsın. İstanbul’da, Bursa’da birçok ilde kentsel dönüşümde yüksek katlı binalarla şehirler kaybediliyor. Bunların tek sebebi beton ustası AK Partidir. Sonra çıkarak biz İzmit’e ihanet ettik demenin kimseye faydası yoktur. İzmit’i, tüccar müteahhitlere bırakmadan akla ve vicdana uygun bir şekilde ortak anlayışla dönüştürmek lazımdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263