banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

"Millet olma bilincini canlı tutacağız"
KIRŞEHİR (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması" programına katıldı.

"Dünyanın hiçbir yerinde esnaf ve sanatkar bizimki gibi ilim, ahlak ve sanatı birleştiren köklü bir geleneğe sahip değildir" diyen Erdoğan, "Ecdadın bize miras bıraktığı bu köklü kurumla iftihar ediyoruz. Ahilik, en kıymetli hazinelerimizden biridir. İnsanlığın manevi şifası için dünyanın dört bir yanında tanınması için 2021 senesini Ahi Evran yılı olarak ilan ettik. Bu sene aynı zamanda Yunus Emre ve Hacı Bektaş yılıdır. Ahi Evran'ın 32 başlık altında sınıflandırdığı Ahilik Teşkilatı, asırlarca bu topraklarda ticaretin ve dayanışmanın bel kemiği olmuştur" dedi.

İnsanlığın bugün geldiği nokta, teknolojide ve bilimde katedilen mesafe böyle bir birikimin neticesi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bugünkü teknolojiye, bilime, ekonomik ve sosyal düzene asırlar öncesinden zemin hazırlanmış olmasaydı kendimizi şu an çok farklı ve dramatik bir yerde bulabilirdik. Millet olma bilincini bu şekilde canlı tutacağız, vizyonlarımızı bu şekilde genişleteceğiz. Biz kendi siyaset hayatımızda da hep bu anlayışla hareket ettik, ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıları da gayet iyi bildiklerini belirterek, en kısa sürede enflasyonu da kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini söyledi. Erdoğan, esnaf ve sanatkarlara verilen destek, kredi miktalarını da paylaştı.

2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı – Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması https://t.co/PWMGrCzGhh

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 16, 2021

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263