banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Yurt sorununa Kırklaerli'nden hodri meydan!
KIRKLARELİ (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nde muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Türkiye'nin sorunlarını siyaset kurumunun çözeceğini belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin devleti adaletle yönetmesi gerektiğini kaydetti. Devletin adalet ve liyakatle yönetilebileceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler devlet değildir, vatandaştan yetki alıp, 5 yıl süreyle gelip devleti yönetir. Devlet adaletle yönetilir, liyakatle yönetilir. Adaletin ve liyakatin olmadığı yerde 'devlet' dediğiniz kurum yara alır, temelleri sarsılır. Bakan da olursunuz, her şey olursunuz ama devlette liyakat bunun için önemli" diye konuştu.

Ülkede de okulların açıldığını ancak halen derslik ihtiyacının olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 20 yıldır yurt sorununun çözülemediğini belirtti. Kırklareli'den hodri meydan diyerek, 20 yıl değil, 1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağını ifade eden Kılıçdaroğl, "Böyle bir şey olamaz, yurt sorunu nedir Allah aşkına? Bütün üniversitenin kampüslerinde yaparsınız. İkişer, üçer kişilik odalar. Sıcak su, soğuk su, geniş bant internet erişimi. Gençlerimiz Türkiye'nin geleceği, onlar ne kadar iyi yetişirse, eğitim alırsa Türkiye o kadar büyüyecek. Siz onları pahalı yere mahkum ediyorsunuz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263