Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Cari açığın yüzde 1'ini tek başına kapattı!

Cenk Tosun'un Everton’a transferi 24 milyon Euro bonservis bedeliyle gerçekleşti. Bu rakamla Tosun, son bir yılda aylık ortalama 3.5 milyar dolar cari açık veren Türkiye’nin aylık açığının yüzde 1’ini karşılamış oldu.

 Beşiktaş, yıldız futbolcusu Cenk Tosun'u 22 milyon Euro sözleşme fesih bedeli, 2 milyon Euroya kadar da performansa dayalı ücret karşılığında Everton’a sattı. 

  

24 milyon Euro bonservis bedeliyle, Türkiye’den giden tüm oyuncular arasında transfer rekoru kırarak ilk sıraya yerleşen Tosun, Türkiye’nin aylık ortalama 3.5 milyar dolar olan cari açığının % 1’ini tek başına kapatmış olacak.

Cenk’in rekor transferi Türkiye’nin cari açığına olumlu katkı yapacak seviyede. 24 milyon Euro ile son bir yılda aylık ortalama 3.5 milyar dolar cari açık veren Türkiye’nin aylık açığının yüzde 1’i karşılanmış oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de önceki gün sosyal medya hesabından açıklama yaparak Beşiktaş ve Cenk Tosun’a bu konuda teşekkür etmişti.

Yeni kulübüyle 30 Haziran 2022'ye kadar sözleşme imzalayan Cenk Tosun, yıllık brüt 6,5, vergi hariç net 4 milyon euro kazanacak. Beşiktaş, Cenk Tosun’u Temmuz 2014’te Gaziantepspor’dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı. Bu açıdan bakıldığında Beşiktaç için Cenk’in, ne kadar önemli bir yatırım olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263