banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Ankara'da 100 bin sazan Mogan Gölü'ne bırakıldı

ANKARA (İGFA) - Ankara Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘İç Suları Balıklandırıyoruz’ projesi ile ‘’Mogan Gölü Balıklandırma Programı’’ kapsamında Mogan Gölün’e 100 bin adet sazan balığı bırakıldı.

Gölbaşı Belediyesi Atatürk Sahil Parkı’nda düzenlenen programa;  Ankara Valisi Vasip Şahin, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak, Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz’ın yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kürşat Koçak, ‘Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi'nin 1. Etap Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi Gölbaşı İlçesi genelinde toplam uzunluğu 45 kilometreyi bulacak olan bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması planlandığına dikkati çekerek, "Proje çerçevesinde 22,3 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması hedeflenmiştir. Projenin Vilayetler Evi’ne kadar olan 1.815 m’lik bisiklet ve yürüyüş yolunun 1. Etabı 2020 yılında tamamlanmıştır. Doğal güzellikler korunarak, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları ile iskeleler, oturma dinlenme birimleri, çocuk oyun alanları yapılarak halkın hizmetine sunulmuştur" dedi. Mogan Gölü'ndeki ‘’İkinci Etap Temizlik Çalışmaları’’ ile Gölbaşı’nın doğal tarihi ve kültürel güzelliklerine gelecek nesillerin de tanık olması, sayısız canlının neslinin sürdürebilmesi sağlanacağını kaydeden Koçak, "Dünya’nın ikinci, Avrupa’nın en büyük “İç Su Temizliği Projesi” olan ayrıca “Ankara’nın Denizi” olarak adlandırılan Mogan Gölü’nün temizlenmesine Haziran 2017 yılında başlanmış ve 2018 itibariyle 3 milyon 100 bin metreküp dip çamuru temizlenmiştir. Türkiye'de çevrenin korunmasına yönelik, bu büyüklükteki ilk çalışma olan Mogan Gölü iç su temizlik projesiyle, göl ve çevresinin, doğa turizmi, rekreasyon, su sporları açısından önemli bir cazibe merkezi ve “Ankara’nın Yeşil Kenti” haline getirilmesi hedeflenmiştir" diye konuştu.

Bu arada ’İç Suları Balıklandırıyoruz’’’ projesi kapsamında yapılan faaliyetleri anlatan Ankara Valisi Vasip Şahin de, Elazığ ve Amasya’daki tesislerinde üretilen 1 Milyon 800 binden fazla pullu sazan balığın il genelindeki 72 su kaynağına bırakılmasının planlandığına dikkati çekti.  Vali Şahin, şu ana kadar 560 bini “Hayalet Ağ Projesi’’ kapsamında atıl vaziyette gölün dibinde bırakılan istihsal vasıtaları temizlenen Hirfanlı Baraj Gölü’ne olmak üzere 1 Milyon 500 binden fazla pullu sazan Akyurt, Ayaş, Bala, Evren, Gölbaşı, Keçiören, Kızılcahamam, Polatlı, Beypazarı ve Nallıhan İlçelerimizde bulunan su kaynaklarına bırakıldığını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263