banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Gölde boğulan 2 çocuğun cenazesi toprağa verildi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, yüzmek için girdikleri İznik Gölü'nde boğulan 2 çocuktan Vildan Salçın'ın cenazesi defnedildi.

Salçın'ın (12) cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alınarak, merkez Yıldırım ilçesindeki Vakıf Merkez Camisi'ne getirildi.

Törene, çocuğun ailesi ve yakınları ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vildan Salçın'ın cenazesi, burada kılanın namazın ardından Vakıf Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, aynı olayda hayatını kaybeden Fatma Salman'ın cenazesi ise dün akşam saatlerinde Kestel ilçesine bağlı Turanköy Mahallesi'nde defnedilmişti.

- Olay

Merkez Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için İznik Gölü Orhangazi sahilindeki çamlık alana gelmiş, yüzmek için girdikleri gölde batmaya başlayan 8 kişiden 6'sı çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmış, Vildan Salçın ve Fatma Salman (13) ise suda kaybolmuştu.

Olay yerine 112 acil servis, Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Bursa Deniz Polisi çağrılmış, dalgıç polisler yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Salçın ve Salman'ın cansız bedenine ulaşmıştı.

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan tekstil atölyesinin sahibi M.A. ise sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263