Öne Çıkanlar polis kız öğrenci yurdu feribot Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Mustafa Ercan'a misafir oldu

Ayrıca toplantıya Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Sungur, Ali Koç, Hacı Gülçek ve Cavit Demircioğlu katıldı.

Muğla Mermerciler Derneği yönetim kurulu tarafından Muğla mermer sektörü hakkında sayın vali Orhan Tavlı’ya detaylı bilgiler verildi. Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, sektörün en büyük sorunu olan mermer fabrikalarının artıklarının döküm sahası konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Bu konu hakkında en kısa sürede çözüm bulacaklarını belirten Vali Orhan Tavlı, toplantı sırasında ilgili bürokratları telefonla arayarak bu konu hakkında acil çözüm bulunulması için talimatlar verdi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, toplantıya telefonla katılarak Yatağan Belediyesinin çabalarıyla eski Bağyaka köyünde 150 dönümlük dolgu sahası için gerekli kurumlardan izin aldıklarını, bu sahanın mermer firmalarının artıklarıyla doldurulup, yeşillendirileceğini söyledi. 7 Aralık 2020 Pazartesi gününden itibaren mermer firmalarının artıklarını dökmeye başlayabilecekleri müjdesini verdi.

Vali Orhan Tavlı, mermer firması sahiplerinden sektördeki istihdam bilgilerini de alarak, özellikle bu dönemde ülkemiz için istihdamın çok önemli olduğunu belirtti. Sektörün sorunları için birlikte çalışacaklarını, her zaman bir araya gelebileceklerini ifade ederek herkese teşekkür etti.

Vali Orhan Tavlı toplantıdan sonra Muğla’nın en büyük yatırımlarından olan Bayır bölgesinde Ermaş Mermer bünyesinde faaliyet gösteren COANTE firmasını ziyaret etti. İhracata yönelik üretim yapan Coante firmasını gezen Vali Tavlı, Ermaş Yönetim Kurulu Başkan vekili Kemal Ercan ve Coante Genel Müdürü Kenan Erdem’den fabrika üretimi hakkında bilgi aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263