Seçime katılacak partilerin belediye başkan adayları ile birlikte meclis üyesi adayları da netleşince sıra seçimi kazanacak propagandaları vatandaşa ulaştırmaya geldi.

Gün içerisinde caddede, sokakta dolaşan bir vatandaş muhtemelen en az 5-6 tane siyasi partinin adayı ile muhatap oluyor, birbirinin benzeri vaatleri dinlemekten yorulan seçmen için bu vaatlerin ne anlam ihtiva ettiğini bilmiyoruz ancak adaylarında bundan başka bir çaresi kalmadığı muhakkak.

Nüfusu milyonlar ile anılan büyükşehir büyükşehirlerin sınırları içerisinde bulunan ilçeleri bir kenara bıraktığımızda orta büyüklükteki bir yerleşim merkezinde adayların dönüp dolaştıkları yerler aşağı yukarı aynı mekanlar.

Yapılan seçimlere birden fazla katılan katıldığı seçimde kazanan yada kaybeden adaylar geçen zaman zarfında seçmen psikolojisini az çok tahmin ettiklerinden yakın çevresine “Tamam biz sahada dolaşmaya devam edelim ancak bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok son birkaç seçimdir yerel seçim artık genel seçim havasına girdi, bu yüzden bizden çok genel merkezimizin özellikle de genel başkanımızın ne söyleyeceği çok önemlidir “diyerek çalışmaları yüzeysel bir çerçevede yapıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinden herkesin bildiği ve bilenlerinde tarafsızlığına inandığı bir STK binasının önünden geçiyorduk ki birbirine bilemediniz yirmi metre mesafede iki siyasi partinin belediye başkan adayları ve o adayları ile birlikte sahada dolaşan partililere denk geldik.

Adayların her ikisini de yanlarındaki heyetin büyük bir çoğunluğunu tanıyoruz kısa bir selam kelam faslından sonra heyetin birisine “-Hayırdır iki aday birden burada ne bekliyorsunuz.?” diye sorduğumuzda “ Seçime katılacak siyasi partilerin ziyaret edecekleri kişi yada kurumlar belli aynı noktada dönüp duruyoruz, bina içerisinde başka bir siyasi partinin adayı var onlar bizden önce randevu almışlar çıkmalarını bekliyoruz onlar çıktıktan sonra biz bizden sonra da az ötede bekleyen diğer siyasi partiye mensup arkadaşlar girecek” cevabını aldık.

Gün içerisinde nerede ise en az üç-dört siyasi parti heyetini misafir eden bu şekildeki kurum ve kuruluşlar adaylara ne soruyorlar adaylar sorulan sorulara hangi cevapları veriyorlar.?

İnanın bizde bilmiyoruz.

STK’lar ile birlikte partilerin gidecekleri iki yer daha kalıyor, bunlardan birincisi düğün ve sünnet cemiyetleri diğeri de cenazeler, Hangi siyasi partiye ait olursa olsun artık düğünlere katılmak katıldıktan sonra mecburen takı takmak son derece masraflı bir ziyaret türü.

Adaylar için en kolay ve en masrafsız alanlar cenaze namazları, nüfusu yüz binler ile ifade edilen seçim bölgelerinde gün içerisinde onlarca cenaze oluyor ve bu cenazelerin bulunduğu tabutların önünde nerede ise tüm siyasi parti adaylarını tam takım görmeniz mümkün.

Bu ziyaretlerden seçmen  ne kadar etkileniyor, “Falanca partinin adayı bana ziyarete geldi ona oy vermeliyim filanca parti gelmedi dolayısı ile o partiye vermeyeyim” diye düşünüyor mu.?

Emin değiliz.

Ancak adaylarında kendilerini ifade edecek başka bir alan kalmadığı da muhakkak.

Dön baba dönelim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263