31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken AK Parti cenahında bir etap daha aşıldı, Ankara’da düzenlenen aday tanıtım töreninde AK Partinin başta Ankara ve İzmir olmak üzere çok sayıda belediye başkan adayı açıklanmış oldu.

İl belediye başkanlarının büyük oranda netleşmesinden sonra sıra o il merkezlerinin ilçe ve beldelerine hangi isimlerin aday olacağı sorusunun cevaplandırılmasına geldi.

Biz Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Erdoğan’ın başkanlık yaptığı aday açıklama törenini baştan sona kadar takip ettik, ederken de kendi sosyal medya hesaplarımızdan aday isimlerini kamuoyu ile paylaştık.

Aday tanıtım programını takip ederken AK Partinin sadece bir lider partisi daha doğrusu bir Recep Tayyip Erdoğan partisi olduğuna tamamen kanaat getirmiş olduk.

Bundan bir yada birkaç seçim önce AK Partide milletvekilliğinde ve belediye başkanlığında konulan 3 dönem kuralının asla değiştirilmeyeceği en geniş şekilde imza altına alınmıştı.

Ancak 2019 yılında yapılan yerel seçim öncesi var olan 3 dönem kuralı “-Söz konusu yerleşim merkezinde seçim kafa kafaya gidiyor, biz 3 dönem kuralı koyduk, buradaki belediye başkanı da 3 dönemdir görevde normalde başkanı değiştirmek gerekiyor ancak seçimi risk etmemek adına 3 dönem kuralını esnetmekten başka bir çare kalmadı” denilerek mevcut başkan dördüncü dönem aday gösterildi.

AK Partide ilan edilen başkan adaylarına bakıyoruz, adayların önemli bir kısmı uzun yıllar partide milletvekilliği  yada bakanlık yapmış isimler, bir taraftan siyasette yeni yüzler gerekli denilirken diğer taraftan daha önce bakan olarak milletvekili olarak bürokrat olarak görev yapan kim varsa başkan adayı olarak görevlendirilmiş durumda.

Sınırları bitişik iki büyükşehir belediyesinin başkanlığını da 2019 yılında AK Partili adaylar kazanmış ancak beş yıl sonra yani şimdi söz konusu sınır büyükşehirlerin başkanlarından birisi tekrar aday gösterilirken diğerine “-Sen başarısız oldun biraz istirahat” denilerek tekrar aday gösterilmiyor.

Konuştuğumuz AK Partili dostlarımız “-Bizim partide kimin hangi Büyükşehire, hangi ile hangi ilçeye hangi beldeye aday olacağının pek önemi yok, aday kim olursa olsun tayin edici noktadaki tek isim genel başkan Erdoğan’dır, yani diğer tüm siyasi parti adaylarının rakibi genel başkanımızdır, bu yüzden falanca aday tekrar gösterilmiş filanca aday gösterilmemiş şeklindeki tartışmalarında kimseye faydası yoktur” diye görüş belirtiyorlar.

Böyle bir tanımlamanın içerisinde AK Partili bir belediye başkan adayının seçim kazandığında “-Ben seçimi kendi karizmam ile kazandım” demesinin de hiçbir kıymeti olmadığı ortada.

Bu yüzdendir AK Partiye “lider partisi” denilmesi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263