31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi siyasi partiler bir taraftan adaylarını belirliyor diğer taraftan da kendilerine göre kazanabileceklerini düşündükleri yerleşim merkezlerinde diğer siyasi partilerin kimleri aday göstereceğini öğrendikten sonra kendi adaylarını ilan etmeyi düşünüyorlar.

Bilindiği gibi diğer siyasi partilerin aksine CHP önemli sayıda bir yerleşim merkezinde belediye başkan adaylarını ön seçim yolu ile belirliyor, CHP 20 Ocak cumartesi ve 21 Ocak Pazar günü yurt genelinde seçimde aday olacak isimleri sandık yolu ile belirledi.

Belediye başkanlarını ön seçim yolu ile belirleyen CHP’de bir milletvekili “Belediye meclis üyeliği için çok sayıda partilimiz başvuru yapmış durumda, Böyle bir süreçte partimizin meclis üyesi adaylarını da ön seçim ile belirlemesi çok daha iyi olur” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dikkat edilirse AK Partide seçimde aday olacak büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan etmesine rağmen ilçe belediye başkanlarının önemli bir bölümünü açıklamayı bir müddet ertelemiş durumda.

AK Partinin özellikle ilçe belediye başkan adaylarını açıklamak için beklemesi bize göre CHP’nin cumartesi ve Pazar günü yaptığı önseçimden çıkacak olan sonuçları öğrenmek adınadır.

CHP’nin belediye başkan adaylıkları için sandık koyduğu ön seçime bazı bölgelerde 6-7 isim katıldı, katılan bu isimlerin büyük bir kısmı partiye uzun yıllardır emek veren isimlerden oluştu.

Adaylık için ön seçim sandığından birinci çıkanların arkasından gelen isimlerin önemli bir kısmı eğer meclis üyeliği sözü almazlar ise başta İYİ Parti olmak üzere diğer siyasi partilerden aday olabilmek adına kulis yapmaya başlayacaklardır.

Aynı durum AK Parti içinde geçerlidir, CHP’nin sandıktan çıkan belediye başkan adaylarını artık gören AK Parti bu saatten sonra hangi ilçe merkezinde seçime hangi aday ile katılacağını muhtemelen bu hafta sonuna kadar belirleyecektir.

Birkaç kez daha belirtmiştik YSK seçime katılacak olan tüm siyasi partilerin belediye başkan adayı -belediye meclis üyesi adayı ve İl genel meclis üyelerinin kesin listelerini 20 şubat mesai bitimine kadar istiyor.

Dolayısı ile o zamana kadar siyasi partiler arasında daha pek çok geçişlerin olacağını göreceğiz, partilerin bir birlerine bu kadar fazla yanaştıkları ve kazanma arzusunun her geçen gün tavan yaptığı bir noktada parti geçişlerini de normal saymak gerektiğine inanıyoruz.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu hafta sonuna kadar yurt genelindeki tüm yerleşim merkezlerinin adaylarının yüzde 99’luk bölümünü öğrenmiş olacağız.

Asıl yarışta iste o andan sonra başlayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263