2019 yılında yada daha önce yapılan yerel seçimde bulunduğu yerleşim merkezinde yapılan seçimi kazanıp koltuğuna oturan belediye başkanları için en azından 2019-2024 arasındaki beş yıllık hizmet dönemi su gibi aktı gitti.

31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için YSK’nın takvimi belirlemesi ile birlikte muhtemelen en fazla telaş ve o telaşa bağlı olarak ortaya çıkan “acaba bir dönem daha partimin genel merkezi beni aday gösterecek mi.?” şeklindeki heyecan dolu günler büyük oranda neticelendi.

2019-2024 yılları arasındaki beş yıllık dönemde görev yapan belediye başkanlarının çok önemli bir kısmı partileri tarafından yeniden aday gösterildi,2019 yılında seçimi kazanan ve 31 mart tarihinde yapılacak seçimde kazanması muhtemel belediye başkanlarının bir kısmı da en azından bizim tarafımızdan bilinemeyen gerekçeler sonucu tekrar aday gösterilmedi.

Görevleri başında iken partilerinin genel merkezleri tarafından bir dahaki dönem için tekrar aday gösterilen belediye başkanları il merkezlerinde yapılan toplu aday tanıtımları sonrasında başkanlıklarını yaptıkları seçim bölgelerinde az sayılamayacak partililer tarafından ellerinde çiçekler ve havai fişek gösterileri eşliğinde karşılandılar.

Anlatmaya çalıştığımız bu safahat sonrasında belediye başkanları bitip tükenmeyen tebrik kucaklaşmaları sonrasında kendilerine yakın kurmay heyeti ile bir araya geldikten sonra “-İlk etabı geçtik şimdi ne yapacağız.?” sorusuna cevap bulmaya çalışıyorlar.

2019 yılında yapılan yerel seçimi çok büyük oy farı ile kazanan belediye başkanları var, Fazla olmamakla birlikte hatırı sayılır bir oy farkı ile seçim kazanan belediye başkanları var, “kıl payı” denilecek kadar az oy farkı ile “bıçak sırtı” diye tabir edilen sayı ile başkanlık makamına oturanlar var.

Pek çok yerde seçmen başkan adayını çok sevdiği için oyunu aday olan başkana vermiş ancak başkanın partisini sevmediği için meclis üyeliğinde oyunu başka bir siyasi parti için kullanmış.

Böyle bir noktada beş yıllık hizmet dönemimi daimi encümeni başka partiden , meclis üyeleri kendi partisinden daha çok olan bir süreçte başkanlar zamanın nasıl geçtiğini anlamadan süreyi bitirdiler.

Mevcut başkanların şimdi ilk hedefi kendisinin tekrar seçilmesi, ama bunun kadar önemli olan bir başka hususta kendisi ile birlikte beş yıl çalışacak belediye meclis üyeliğinde çoğunluğu sağlamak.

Bu durumun hesabını yapan çok sayıda mevcut belediye başkanı aylardır merak ettikleri “Partim beni gelecek dönem için tekrar aday gösterecek mi.?” sorusunun cevabını bulmuş bir şekilde şimdi ikinci etap için kafa yormaya başlamış durumdalar.

İlk etap mı zor yoksa ikinci hesap mı zor, sorusunun cevabını bizim bilmemiz imkansız zira doğum sancıları çeken ülke genelindeki belediye başkan adaylarıdır.

İkinci etabı kimin göğüsleyip göğüsleyeceği sorusunun cevabı da her zaman olduğu gibi sadece ve sadece seçmendedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263