31 mart tarihinde yapılacak yerel seçime sayılı günler kaldı, başkan adayları, meclis üyesi adayları, il genel meclis adayları dört bir koldan seçim kazanabilmek adına yolları aşındırıyorlar.

Birkaç kez daha belirtiyoruz, Nüfusu kalabalık olan seçim bölgelerinde adayların ziyaret edecekleri, yerler aşağı yukarı bellidir.

-STK ziyaretleri

-Medya kuruluşları ziyareti

-Esnaf ziyaretleri

-Kanaat önderlerini ziyaret

-Ev ziyaretleri..

İle başlayan ve devam eden bu çalışmalar yıllar yılı sürer gider.

Birinci hadi olmadı ikinci tur ile tamamlanan ziyaretler sonrası seçim gezileri birdenbire tekrara düşer, bir hafta önce ziyaret edilen bir STK’yı ikinci kez ziyaret etmek zorunda kalan bir aday için bu durum olağanüstü güçlük getirir.

Seçime katılan siyasi partilerin daha seçim başlamadan oluşturdukları SKM’lerin başında bulunan tecrübeli partililerin bir yada iki gün öncesinden oluşturdukları randevular çoğunlukla iptal edilir yada başka bir gün ve saat üzerinden güncellenir.

Seçime katılan tüm siyasi parti adayları mecburen yukarıda isimlerini yazmaya çalıştığımız ancak yazdıklarımızdan çok yazamadığımız ziyaret alanlarını birbirlerinin peşi sıra dolaşmaları aslında ev sahipleri içinde zorluk içerir.

Bünyelerinde çok sayıda birbirini tanımayan ailelerin yaşadığı siteleri ziyaret etmek artık mümkün değil daha çok ev toplantıları olarak bilenen ve o mahalledeki 15-20 ailenin bir arada olduğu toplantılar adaylar için her zaman cazibe merkezidir ancak artık kimsenin yan komşuyu bile tanımadığı bir süreçte ev ziyaretleri de nerede ise sonlanmak üzeredir.

Son dönemlerde adayların isimlerinin de içerisinde geçtiği müzikli araçlar eşliğinde caddelerde , sokaklarda yakaladıkları kişi yada kişilerden oy isteyen adayları görebileceksiniz.

Böyle bir süreçte seçim tarihi yaklaştıkça olup bitenlerden oy kullanacak seçmenlerde seçmenden oy isteyen adaylarda bıkıp usanmış durumdadırlar ancak seçimin yapılacağı güne kadar koşturmaktan başka da bir çare yoktur.

Mart ayının ortasındayız sabah güneşli olan hava öğlen saatlerinde kapanabiliyor, birden bire bardaktan boşanırcasına yağmur görülüyor, Sabah evden ceket ile çıkan partililer bir anda karşı karşıya kaldıkları olumsuz hava durumu dolayısı ile yorgan döşek yatmak zorunda kalıyorlar.

Kazanma arzusu elbette anlatmaya çalıştığımız tüm bu zorlukları bertaraf edebiliyor ancak her seçim döneminde oy vermeyeceği belli olan taraflı esnaftan, siyasi görüşü bilinen STK’lardan oy istemenin verdiği bıkkınlık artık oy vereni de oy isteyeni de bıktırmış durumdadır.

Bu yüzdendir tarafların “Bitse de kurtulsak” diye sabırsızlık çektikleri.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263