Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap Alibaba TEOG

Gölcük ormanlarında bakım çalışması

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünce, Mamuriye Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bakım çalışmaları yapılıyor.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada, Mamuriye Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bakım çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Genç ormanların seyreltilmesi için kesilmesi gereken ağaçları numaralayarak damgalıyorlar. Bu ormanda süreklilik sağlamak, genetik çeşitlerin muhafaza edip, geleceğe taşımak için çalışmalara devam ediyoruz." diye konuştu.

Söz konusu alanda çalışmaların tamamlanmasının ardından ağaçların kesilerek ihale yoluyla satılacağını ifade eden Kaptanoğlu, şunları kaydetti:

"Satılan ormanların geliri ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu damgayla belirlenen ağaçlar, yaklaşık 20 gün veya 30 gün içerisinden kesilerek ormandan uzaklaştırılacaktır. Milli kaynağımız olan ormanlarımızın bakımı en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu damgayla belirlenen ağaçlar ya dikili olarak ihale edilecek veya depodan ihalesi yapılacak. Bu da zaman içerisinde belirlenecek."

Anahtar Kelimeler:
Gölcük

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263