“Dersini almışta ediyor ezber” isimli türküyü bu topraklarda yaşayıp ta bilmeyen nerede ise yoktur, Yediden yetmişe sınırlarımız içerisinde yada dışarısında yaşayan vatandaşlarımız tarafından bilinen bu türküyü duyduğumuzda hepimiz ister istemez duygusal bir sürece girmiş oluruz.

Ancak bizim derdimiz şimdi bu türkü üzerinde konuşmak türkünün neler ihtiva ettiğini anlatmak değil, daha çok ezberler üzerinden yürüyen sosyal ve siyasi hayatımızın anlaşılması açısından yazımıza bu başlığı koymayı uygun gördük.

Bizim ülkemizde özellikle siyaset ezberler üzerinden yürüdüğü için çok büyük bir çoğunluk işin muhtevasını anlamadan kulaktan dolma bilgiler ile ahkam kesmeye adeta bayılır.

Hal böyle olunca mevzu ne olursa olsun gündem ile ilgili ne varsa 84 milyon nüfus bir anda ortadan ikiye bölünüyor yaklaşık 42 milyon bir noktaya doğru giderken kalan diğer 42 milyon iste tam tersi bir istikamete doğru yol almakta hiçbir sıkıntı yaşamıyor.

Daha çok ezbere dayalı olarak yapılan siyasetin vücut bulduğu nokta “-Ben bir siyasi partiye mensubum, benim partimin bir genel merkezi ve bir genel başkanı var dolayısı ile benin düşünmene fikir yürütmeme gerek yok , genel başkanımın ve genel merkezimin söylediklerini ezberlediğim noktada işim kolaylaşıyor” mantığı ile yıllar yılı yoluna devam etmekte hiçbir sorun görmüyor.

Böyle bir noktada bölünmemin ne olduğu ile ilgili olduğunun da hiçbir önemi kalmıyor, sporda , siyasette, sosyal hayatta var olan karşıtlık ve karşıtlık dolayısı ile ortaya çıkan bölünmüşlük bizi derin acılar içerisinde bırakıyor.

Biz iflah olmaz bir Fenerbahçe taraftarıyız, Ancak  Galatasaray’ın olmadığı bir süper ligde Fenerbahçeli olmanın da bir anlam ihtiva etmediğinin bilincindeyiz.

Hayat karşıtlıklar ile güzeldir,

Gece olmadan gündüzün,

Siyah olmadan beyazın

Hiçbir anlamı ve geçerliliği de yoktur.

Aslında  Türk insanı bu karşıtlıklar olmadan hayat sürmenin son derece zevksiz olduğunu biliyor ancak yazımıza başlık olan “Ezberci yaklaşım” bizim farklılıkları sevmemize de anında engel oluyor.

Düşünebiliyormusunuz ..

Voleybol kadın milli takımımız tarihteki en büyük başarılarından birisini kazanmış, Günlerdir hepimiz televizyonların karşısında çakılı kalmışız, Bir ilimizde bir kadın voleybolcuya nazar değmesin diye lokma dağıtılıyor.

Voleybol kadın milli takımımız tüm takiplerini tek tek devirmiş şampiyon olmuş, Başta ülkenin Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanı tebrik üzerine tebrik yağdırmış.

Ancak birkaç kişi bir sporcunun cinsel tercihi dolayısı ile var olan ezbercilik üzerinden bu şampiyonluğu bile doya doya yaşamamızın önünde engel oluşturmaya çalışıyorlar.

Ne adına..?

Sadece ve sadece ezbercilikten..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263