Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

“Balkanlar'ın önemli bir eğitim kurumuyuz“

 Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Bulgaristan'ın Şumen Üniversitesi arasında devam eden 20 yıllık işbirliği, yapılan protokolle 5 yıl daha uzatıldı.

İki üniversite arasında eğitim ve bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan protokol, TÜ'de düzenlenen törenle imzalandı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, törende yaptığı konuşmada, Balkanlar'daki üniversitelerle işbirliği kurarak ülkeler arası dostlukları geliştirdiklerini söyledi.

Balkanlar'ın önde gelen eğitim kurumlarından olduklarını belirten Tabakoğlu, TÜ'nün Balkanlar'a yönelik önemli bir vizyonu olduğunu vurguladı.

Şumen Üniversitesiyle geçmişten gelen dostlukları ve işbirlikleri olduğunu ifade eden Tabakoğlu, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz bölgenin en büyük üniversitelerinden biri. 49 bini aşan öğrenci mevcudunun 3 bin 200'ü yabancı öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerin yaklaşık 3 bini Balkan coğrafyasından. Bulgaristan'dan da çok sayıda öğrencimiz var. Türkiye'de 201 üniversite var. Özellikle Balkanlar ve üniversite dendiği zaman Trakya Üniversitesi akla gelsin istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız var. Türkiye'deki tüm üniversiteler bilir ki Balkanlar'la ilgili bir iş yapılacağı zaman akla önce Trakya Üniversitesi gelir. Balkanlar'da da Türkiye ve üniversite dendiğinde yine bizim üniversitemiz akla gelsin istiyoruz. Balkanlar'ın önemli bir eğitim kurumuyuz. Bu durumu daha güçlü hale getirmek için çalışıyoruz."

- "İşbirliğimizi daha ileri seviyelere getiriyoruz"

Şumen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Profesör Georgi Kolev ise iki üniversite arasında faydalı bir işbirliği yürütüldüğünü dile getirdi.

İki üniversite arasındaki işbirliğinin uzun süre devam etmesini dileyen Kolev, "Şumen Üniversitesi olarak Trakya Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği uluslararası çapta yaptığımız en büyük anlaşma. 20 yıldır yaptığımız işbirliği hiçbir şekilde kesintiye uğramadan, geçerliliğini yitirmeden güzel bir şekilde devam ediyor. Şimdi işbirliğimizi daha ileri seviyelere getiriyoruz." dedi.

Törene katılan Edirne Dışişleri Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural ve Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vassil Petkov Valchev de birer konuşma yaparak üniversiteler arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki dostluğa katkı sunduğunu belirtti.

Tören sonunda Tabakoğlu ve Kolev, günün anısına karşılıklı hediye takdim etti.

Törene, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu arasında yürütülen proje çerçevesinde Edirne'ye Razgrad ve Şumnu kentlerinden gelen gazeteci heyeti de katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263