Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

DİLMER istişare toplantısı düzenlendi

 Trakya Üniversitesi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (DİLMER) Danışma Kurulu istişare toplantısı yapıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, DİLMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramadan Doğan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Maden, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nesrin Günay, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Selma Sol, DİLMER Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Aynur Tüsgil, Şef Hülya Gözübüyük ve Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Cüneyt Nur katıldı.

Toplantıda, DİLMER'in işleyişi ve gelişimi, idari ve teknik süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra, merkezin potansiyelini arttıracak konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

DİLMER'in Türkçe öğretiminde uluslararası bir çekim merkezi haline getirilmesi konusunda mutabık kalınan toplantıda, eğitim ve öğretimin niteliği ile araştırma kapasitelerinin geliştirilmesi, sürdürülebilir yönetim sistemlerinin oluşturulması, paydaşlarla stratejik iş birliği çerçevesinde fikir alışverişi sağlanması için ortak proje ve çalışmalar gerçekleştirilmesi gibi başlıklar değerlendirildi.

Ayrıca akademik ve idari çalışanların sürekli gelişiminin sağlanması, akademisyen ve öğrencilerin bilimsel toplantı ve organizasyonlara katılımının sağlanması, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım çalışmalarının ve etkinliklerinin arttırılması ve öğrencilere yönelik beslenme, sağlık, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde sunulması gibi konular konuşuldu. Oryantasyon programları ve DİLMER web sitesinin, Balkan dillerini de kapsayacak şekilde güncellenmesi karara bağlandı.

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEToplantıDilmer

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263