banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Afetzede besicilere Gaziantep'ten yem desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere merkez ilçelerdeki depremzede besicilere 2 bin tonluk yem desteği verdi. Üreticiler, afet sonrası yemlerinin kısa sürede hayvanlarına ulaştırıldığını söyledi.GAZİANTEP (İGFA) - Merkez üssü Kahramanmaraş depremleri sonrası hayvan üreticilerinin yaşadığı kayıp ve zararı en aza indirmek için Gaziantep Büyükşehir, besicilerin ihtiyacına hızlıca karşılık verdi. Bu kapsamda Nurdağı ve İslahiye ile merkez ilçelerin batı kısmında ağıl ve ahırları zarar gören hayvan üreticilerine bin 500 ton büyükbaş, 500 ton küçükbaş hayvan yemi olmak üzere toplamda 2 bin ton yem desteği sağlandı.

Hamidiye köyü sakinlerinden Musa Özdemir, afet sonrası verilen desteklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirerek, “Köy genelinde yaklaşık 250 küçükbaş ve büyük baş besliyoruz. Yem desteğimiz bütün hayvanlarımıza uygun şekilde yapıldı. Destekle birlikte hayvanlarımız da aç kalmaktan kurtulmuş oldu” dedi.

Ali Parsak ise 2000’lerde hayvancılık işine girdiğini anlatarak, “55 küçükbaş, 75 de büyükbaş hayvanım var. Ahırımız çöktü deprem sırasında. Ne ihtiyacımız varsa bu süreçte bizlere ulaştırıldı. Yem desteği de bunlardan bir tanesi. Devlet büyüklerimiz sık sık yanımıza gelip acımızı paylaştı, Allah her birinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263