Öne Çıkanlar FETÖ dava silah ekmeleddin İhsanoğlu İZMEK

“Bursa ayva üretiminde Türkiye'nin ikinci şehri“

BURSA (AA) - Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Aslım, Bursa'nın geçen yıl 5 bin 416 dekar alanda 12 bin 261 ton ayva üretimiyle Türkiye'nin en fazla ayva üreten ikinci şehri olduğunu bildirdi.

Aslım, yazılı açıklamasında, beslenme uzmanları tarafından eczane gibi meyve olarak tanımlanan ayvanın tam mevsimi olduğunu belirtti.

Türkiye'de geçen yıl 64 bin 579 dekar alanda 174 bin ton ayva üretildiğini hatırlatan Aslım, Bursa'nın geçen yıl 5 bin 416 dekar alanda 12 bin 261 ton ayva üretimiyle Türkiye'nin en fazla ayva üreten ikinci şehri olduğunu vurguladı.

Bursa'nın geçen yılın ilk dört ayında 283 bin dolar olan ayva ihracatını bu yılın aynı döneminde yüzde 154 oranında arttırarak 717 bin dolara çıkardığını ifade eden Aslım, "Ayva üretiminde dünya birincisi olan Türkiye'nin ihracatta da liderlik için pazarlama kanallarını en etkin biçimde kullanması gerekir." açıklamasında bulundu.

Aslım, modern kapama bahçelerinde yetiştirilen ayva için devlet desteğiyle üreticilerin teşvik edilerek üretimin arttırılması gerektiğini belirterek, "Üretiminde ürüne katma değer sağlayacak püre, komposto, çay gibi ürün gamının genişletilmesi, ayrıca yaprağının ve çekirdeğinin de kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılması, ayvanın ihracat payının ve değerinin önemli ölçüde artmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263