Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

Ergene'de zabıta fiyat denetimi yaptı

 Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünü satışı yapan iş yerlerinde fiyat denetimi yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerince ilçede gıda ürünü satışı yapan işletmelerde fiyat denetimi yapıldığı belirtildi.

Denetimlerde döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek, haksız fiyat artışı yapan işletmelere cezai işlem uygulandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak vatandaşa yansımasının önüne geçmek için Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, kent merkezinde sürdürülen denetimlerde arttırılarak hızla devam ediyor. Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yılın belirli dönemlerinde periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda sıklaştırıldı. Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Market, giysi mağazaları, sebze meyve satış noktaları gibi yerlerde devam eden denetimlerin yanı sıra ekmek fırınlarına da denetimler yapılarak ilçemizde çıkan ekmeğin gramajına ve etiket kontrolüne bakılıyor. Olumsuz görülen işletmelere uyarılar yapılıyor, aynı olayın devam etmesi durumunda yasal işlem uygulanıyor."

Anahtar Kelimeler:
TekirdağErgeneDenetim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263