Öne Çıkanlar Sakarya Üniversitesi (SAÜ) doktor ataması Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ege Bölgesi eroin

Süt üreticileri Cumhurbaşkanı'na mektup yazacak

EDİRNE (AA) - Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatı için 15 Ağustos'tan itibaren geçerli belirlediği artışın 1 Ağustos'tan başlamasını talep ettiklerini ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birlikler olarak mektup yazacaklarını söyledi.

SÜTÜB Başkanı Suiçmez, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını 15 Ağustos itibarıyla 1 lira 70 kuruş olarak belirlediğini belirterek, "Soğutma fiyatı üreticiler tarafından karşılanacak. Elimize geçecek fiyat 1 lira 60 kuruş. Şu anda çiğ süt litre fiyatı 1 lira 44 kuruş. 16 kuruşluk bir zam var. Bu artışın 15 Ağustos'tan itibaren olmasını anlamış değiliz. Bunun peşini bırakmayacağız. Bizim üreticimiz 15 günle ne ölür ne de kurtulur. Bunun ayın başından itibaren olmasını istiyoruz. Ben buradan sanayicilerimize de sesleniyorum. 1 tonda üreticinin 160 liralık bir kaybı olacak." diye konuştu.

- "Cumhurbaşkanımızdan aradaki 15 günlük süreyi talep ediyoruz"

Suiçmez, üretici birlikleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep edeceklerini dile getirdi.

Erdoğan'ın her zaman üreticinin yanında olduğunu belirten Suiçmez, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızdan aradaki 15 günlük süreyi talep ediyoruz. Bunun çözüleceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız, bizi yalnız bırakmaz. Biz Cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya da üretmeye de devam ederiz. Cumhurbaşkanımıza mektup yazacağız ve derdimizi anlatacağız."


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263