Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu Alibaba TEOG İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap

1 Ekim Dünya Çocuk Günü

EDİRNE (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, çocukların geleceğin teminatı olduğunu bildirdi.

Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların geleceğin, ailenin de toplumun temeli olduğunu vurguladı.

Ailenin çocuk ve anne babadan oluşan toplumun en küçük ama en etkili yapısı olduğunu aktaran Bilgiç, "Aile içinde çocuk ise mutluluğu ve huzurun temel yapı taşıdır. Toplumun aydınlık geleceğe ulaşması çocukların iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Çocuklarımızı korumak geleceğimizi korumaktadır. Bağımlılıklara karşı eğitim, çok önemlidir. Bağımlılıklar konusunda da aileler ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm kesimi bilinçlendirilmeli, toplumun her kesimi kendini bağımlılıklar ile mücadele kapsamında geliştirmelidir." ifadelerini kullandı.

Okulların açılması ile birlikte ebeveynlerde bir yandan sevinç oluşurken bir yandan da kaygıların meydana geldiğine dikkat çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bizim 1 Ekim Dünya Çocuk Günü vesilesi ile önemine dikkat çektiğimiz en büyük kaygı ise bağımlılıktır. Çocukların Bağımlılık Yapıcı maddelerden uzak tutmamak hepimizin görevi olduğu gibi, bu hususta en önemli görev ailelere düşüyor. Öncelikle ailelerin kendilerini bağımlılıklardan tütün, alkol, kumar, madde ve teknoloji uzak tutmaları, bağımlılıklar ile mücadele kapsamında eğitimler almaları ve bilinçlenmeleri gerekiyor. Çocuğun kimlerle arkadaşlık ettiğini iyi bilmelidir. Çocuğunun boş vakitlerini değerlendirmesinde muhakkak sportif ve kültürel faaliyetlerde geçirmesini sağlamalıdır. Çocuğun yakın arkadaşlarının aileleri ile tanışmalıdır. Aileler kendilerini bağımlılıklardan ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmalıdır. Çocuklar uyarılarımızı değil, ayak izlerimizi takip eder. Anne ve baba çocukları ile verimli vakit geçirmelidir. Anne ve babanın çocukları ile yaptığı konuşmalarda, konuşmayı uzun tutmadan, gerekli gördükçe bağımlılıklara karşı çocuğunu uyarmalı ve bilinç oluşturmalıdır. Anne ve babanın çocuklarına çevreden gelebilecek tehlikelerden bahsetmeli, insanların çocuklara zararlı maddeler verebilecekleri ve bu maddelere karşı uzak durmanın yollarını öğretmelidir. Anne ve baba çocuğuna hayır diyebilmeyi öğretmelidir. Anne ve babalar, çocuklarına; bağımlılık yapıcı maddelerin neler olduğunu ve zararlarını öğretmelidir! Şeker şeklinde sunulabilen, çocukların ilgi odağı olabilecek türden maddelerin zararlı olduğu, tanımadıkları kişilerden bir şey alınmaması gerektiğini öğretmelidir. Çocuğa günlük temel ihtiyaçlarını karşılayacağı kadar harçlık verilmelidir. Fazlası verilmemelidir. 1 Ekim Dünya Çocuk Günü vesilesi ile tüm dünyada çocukların savaştan ve kötü alışkanlıklardan uzak, ailelerinin yanında huzurlu ve sağlıklı yaşam geçirmelerini temenni ediyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263