Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı

EDİRNE (AA) - HAK - İş Konfederasyonu Edirne Şubesi temsilcileriyle bir araya geldi.

Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Emre Promet, il binasında düzenlenen programda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Ülkenin birlik ve beraberliği, bütünlüğü ve kardeşliği için alanlarda olduklarını anlatan Promet, "Bizler işsizliğin azalması, istihdamın arması, güçlü birey ve güçlü toplum için alanlardayız. Sendikasızlaşmaya, güvensizleştirmeye, kuralsızlaştırmaya, işten atılmalara, yeni özelleştirmeler kayıt dışı düşük ücretlerle çalıştırmaya, onura yakışmayan her türlü iş ve davranışa 'hayır' diyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması sendikalı olduğu için işçilerin işten çıkarılmasını istemiyoruz" dedi.

İnsan onuruna yakışır saygın bir iş istediklerini vurgulayan Promet, kıdem tazminatı haklarının geriye götürülmemesini, iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin arttırılmasını sağlıklı çalışma ortamlarının oluşmasını talep etti.

Promet, herkesin barış ve istikrar içerisinde huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Bayram1 MayısHak-İş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263