Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap Alibaba TEOG

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, gazeteciliğin toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslek olduğunu bildirdi.

Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kamu yararı gözeterek doğru habercilik prensibini benimseyen, görevini etik ilkeler çerçevesinde yerine getiren basının, demokrasinin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Basının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Balıkesir'in hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Gazetecilik, toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir.' özdeyişi, güçlü ve ölümsüz bir sözdür. Basın milletimizin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu yaklaşımın halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır."


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263