Öne Çıkanlar ekmeleddin İhsanoğlu İZMEK pirinç kurutma makinesi AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba Yalova

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

EDİRNE (AA) - HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Promet, mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinin Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine sahne olduğunu, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristlerin millet iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürerek devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalıştığını hatırlattı.

Türk milletinin büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe geleneğine karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı ortaya koyduğunu ifade eden Promet, açıklamasında şunları kaydetti:

"44 yıllık onurlu tarihinde darbelere karşı onurlu bir duruş sergileyen, Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı da tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını net bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş ve mücadele sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu bugüne kadar bütün anti demokratik girişim ve oluşumlara karşı yaptığı gibi 15 Temmuz’da da en hızlı, en etkin ve doğrudan tepkisini teşkilatı ile birlikte güçlü bir şekilde ortaya koymuştur.

15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen, vatan, millet, devlet, demokrasi ve cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize şifalar diliyoruz. Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263