Öne Çıkanlar Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Bilgin, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını bildirdi.

23 Nisan 1920'de sergilenen milli irade ruhunun Türkiye'nin demokrasinin ve milletin egemenliğinin teminatı olduğunu ifade eden Bilgin, mesajında şunlara yer verdi:

"99 yıl önce ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin hür yaşama iradesine kast eden güçlere karşı İstiklal Mücadelesinin devam ettiği süreçte kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı’na öncülük etmiş ve elde ettiğimiz eşsiz zafer sonrasında bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz 2016'da milletimizin özgür ve hür yaşama iradesini hedef alan alçak darbe teşebbüsüne karşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletimizle birlikte verdiği mücadele "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" anlayışının tüm benliğimizde yer ettiğinin en güzel göstergesidir. Millet egemenliğinin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin gelecek nesillerine verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlü kılmaktadır."

Anahtar Kelimeler:
Bayramçocuk23 Nisan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263