Öne Çıkanlar festival yılan Yasin Avcı ziyaret emniyet

26 Ekim Hasta Hakları Günü

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu'da, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Sorumlusu Damla Gönülkırmaz tarafından hastane, iş yerleri, esnaf ve sokaktaki vatandaşlara, önceden hazırlanan ve Hasta Hakları ile ilgili bilgilerin bulunduğu broşürler dağıltıldı.

Türkiye'de Hasta Hakları Yönetmeliğinin 1 Ağustos 1998 tarihinde yürülüğe girmesiyle ele alınan hasta haklarının 18 başlıkta toplandığı ve bu haklarının vatandaşlara broşür dağıtarak ve sözlü anlatılarak, bilgilendirildiğini belirten Gönülkırmaz, şunları söyledi:

"26 Ekim Hasta Hakları Gününde, bu konuda farkındalık yaratmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek istedik. Hasta vatandaşlarımız bu haklarını bilmesiyle birlikte aktif katılımı sağlanarak kendilerinin kaliteli hizmet almalarını sağlamaktır. vatandaşlarımızın hasta olarak haklarının ihlal edildiğini düşündüklerinde başvurabilecekleri hasta hakları birimlerimiz faaliyet göstermektedir."

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleGelibolu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263