Öne Çıkanlar destek Denetim Milan Baros dinledi Melike Çorbacıoğlu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

 Enez ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı vatandaşların bayramını kutladı.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesinin ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Kaymakam Ersöz, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi." dedi.

Öğrencilerin geçit töreninin ardından, Kale Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kortej eşliğinde Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı.

- Cumhuriyet futbol turnuvası

Edirne Spor Exstra haber portalı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Futbol Turnuvası düzenlendi.

Beşiktaş Futbol Okulu, Edirne Birlik Spor Kulübü, İl Özel İdare Spor Kulübü ve Şükrüpaşa Spor Kulübü takımlarının katılımıyla düzenlenen turnuvada oynanan maçlar sonunda Beşiktaş Futbol Okulu şampiyon oldu.

Edirne bölgesi hakemlerinden Arif Taşkın, Görkem Enez Sarıkaya ve Serhat Karakuş’un yönettiği karşılaşmalarda her takım 3’er maç yaptı.

Çok sayıda velinin de izleyici olarak katıldığı turnuvanın sonunda Spor Extra Genel Yayın Yönetmeni Levent Takan tarafından katılımcı takımlara, maçları yöneten hakemlere ve Barankaya Halı Saha sorumlularına birer teşekkür belgesi verildi.

- Cumhuriyet yürüyüşü

Cumhuriyet 'in 95. kuruluş yıl dönümünde yürüyüş grubu Cumhuriyet parkurunda yürüdü. Yürüyüş güzergahına gitmeden önce Atatürk Anıtı önünde toplanan yürüyüş grubu yaklaşık 12 kilometrelik parkuru yürüdü.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) organizasyonunda yürüyüş Koru Dağları'nda gerçekleşti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263