Öne Çıkanlar Denetim destek Milan Baros dinledi Melike Çorbacıoğlu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

 Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.

Dernek üyeleri, Saraçlar Caddesi ve tarihi çarşılardaki vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı ve bayrak dağıttı.

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Samet Karababa, yaptığı açıklamada, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı

Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Cumhuriyetimizi, 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 95 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Tüm oyunlara zorluklara rağmen büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor.

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir."

Anahtar Kelimeler:
KutlamaBayram29 Ekim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263