Öne Çıkanlar TFF 1. Lig Kadro yasak avcılıkla mücadele DGGYO Chevron

BALIKESİR (AA) - "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Adramytteion'dan Troas'a Kamplı Bisiklet Turu", Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde başladı.

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında yaklaşık 160 bisikletli Ören Meydanı'ndan hareket etti. Etkinlik boyunca bisikletliler yaklaşık 80 kilometrelik bir parkurda Adramytteion'dan Troas'a pedal çevirecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Sabriye Çelik, 2018 Troya Yılı'nı kutlamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, doğayı ve kaynaklarını koruyarak sporla ve bunun yanında kültürle yaşamlarını taçlandırmayı düşündüklerini ifade etti.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da bu yılın "Troya yılı" ilan edildiğini anımsatarak, "Burhaniye'mizin Ören Mahallesi'nin antik dönemdeki ismi Adramytteion'un hem tanıtımını yapmak, hem farkındalık yaratmak için böyle bir bisiklet turu düzenlendi. Adramytteion'un Troya kadar ünlü olduğunu düşünüyoruz. Amacımız farkındalık yaratarak insanlarımızın burayı tanınmasını sağlamak." dedi.

Etkinliğe katılan Akçay Bisiklet Grubu sözcüsü Esma Alkan ise amaçlarının, antik kentlere dikkati çekmek, koruma altına alınmasını sağlamak ve bisiklet farkındalığı yaratmak olduğunu dile getirdi.



Anahtar Kelimeler:
BalıkesirBurhaniyeBisiklet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263