Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

AFAD'ın afet bilinçlendirme eğitimleri

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, afetlere ve acil durumlara karşı vatandaşların bilgilendirilmesi ve farkındalığın arttırılması için düzenlenen eğitimler sürüyor.

AFAD’ın uzman eğitmenleri tarafından Biga, Bayramiç, Çan ve Yenice ilçelerine bağlı 64 köyde yaşayan 3 bin 150 kişiye temel afet bilinci, ilk 72 saat temel yangın bilgisi ve acil durumlarda bina tahliyesi eğitimleri verildi.

AFAD eğitmenlerince köy kahvelerinde 19.00-21.00 saatleri arasında verilen eğitimlerde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar olmak üzere 3 temel başlık altında detaylı eğitimler veriliyor.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, afet önleme ve zararlarını azaltma çabaları için, vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için eğitim çalışması yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda köylerde, okullarda, sivil toplum kuruluşlarında, kamu ve özel sektör kuruluşlarında afet bilinci eğitimlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarındaki amacımız afete dirençli bir Çanakkale oluşturmaktır. Afetlere karşı hazırlıklı olmanın en önemli basamağı bilinçli ve eğitimli bir topluma sahip olmaktır. Bu nedenle 2018 yılı eğitim planlamamıza göre yıl içerisinde Çanakkale genelinde 30 bin vatandaşımıza eğitim verme hedefi koymuştuk. Şu ana kadar 23 bin vatandaşımıza temel afet bilinci, ilk 72 saat, temel yangın bilgisi, acil durumlarda bina tahliyesi ve hafif arama kurtarma konularında eğitimler verdik. Yıl sonuna kadar 30 bin hedefimizi yakalamak için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Adeta zamanla yarışıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Çanakkale nüfusunun yüzde 41’i beldelerimizde ve köylerimizde yaşıyor. Bu nedenle nüfus yoğunluğuna ve merkeze uzaklığına göre belirlediğimiz köylerimizde kaymakamlıklarımız ve muhtarlıklarımız ile koordineli olarak afet bilinci eğitimleri düzenliyoruz. Afet sonrası can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla vatandaşlarımızda afet bilincini ve farkındalığını oluşturmak için verdiğimiz eğitimlere aralıksız devam edeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263