Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu TEOG İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap Alibaba

AFAD'ın temel afet bilinci eğitimleri

ÇANAKKALE (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğünce, Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği üyelerine "Temel Afet Bilinci" eğitimi verildi.

AFAD'ın uzman eğitmeni tarafından dernek üyelerine verilen 2 saatlik eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar, 3 temel başlık altında anlatıldı.

Eğitimde yapısal ve yapısal olmayan riskler, bu riskleri azaltmanın yolları, afet öncesi buluşma alanlarının belirlenmesi, afetlerden sonraki ilk 72 saate hazırlıklı olmak için ihtiyaç malzemelerinden oluşan afet çantasını hazırlamanın önemi, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için alınması gereken tedbirler katılımcılara aktarıldı.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, eğitim sırasında yaptığı konuşmada, amaçlarının afetlerle yaşamayı öğrenmek ve toplumun afetlere karşı dirençli olmasını sağlamak olduğunu belirterek, insanları bilgilendirmek, bu anlamda vatandaşların alabileceği tedbir ve önlemleri en iyi şekilde anlatıp risklerin azaltılmasını sağlamak istediklerini, güçlü bir afet yönetiminin toplumun her kesiminin katılımıyla sağlanabileceğini, bu anlamda kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların da görev ve sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Eğitimin sonunda Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Özel, Levent Yılmaz'a ve eğitim uzmanına plaket takdiminde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263