Öne Çıkanlar FETÖ silah dava İZMEK ekmeleddin İhsanoğlu

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 88. yıl dönümü

KIRKLARELİ (AA) - Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda, Vali Osman Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Bilgin ile beraberindekiler, kortej eşliğinde Halk Eğitimi Merkezi'ne yürüdü.

Başkan Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 yılında 88 yıl önce Kırklareli'ne geldiğini söyledi.

Beyaz bir tren ile kente gelen Atatürk'ün büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade eden Kesimoğlu, her yıl Atatürk'ün gelişinin de büyük bir coşku ile kutlandığını belirtti.

Atatürk'ün Kırklareli'ne ziyaretiyle kent halkını onurlandırdığını vurgulayan Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Tam 88 yıl önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kentimizi ziyaret ederek Kırklareli halkını onurlandırdı. Bize bu güzel ülkeyi, cumhuriyeti önce armağan daha sonra emanet eden Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Her 20 aralıkta Kırklareli tren garına o beyaz tren gelir. Mustafa Kemal içinden iner, caddeler sokaklar, meydanlar o gün Mustafa Kemal kokar."

Törende, Fen Lisesi'nden iki öğrenci Vali Bilgin'e Türk bayrağını takdim etti.

Bilgin de Türk bayrağını almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Tarih araştırmacısı Ali Arslan'ın Atatürk'ün Kırklareli'ne geliş nedenleri ve süreci hakkında bilgiler vermesiyle devam eden törende, öğrenciler tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Anahtar Kelimeler:
TörenAtatürkçelenk

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263