Öne Çıkanlar Denetim destek Milan Baros dinledi Melike Çorbacıoğlu

Ayvalık'ta çocuk istismarları protesto edildi

BALIKESİR (AA) - Ayvalık'ta, çocuk tacizleri ve cinsel istismarları protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan protestocular, "Çocuğuma dokunma. Susmadık, susmayacağız. Tecavüze sessiz kalmayacağız." şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, tacize ve tecavüze uğrayıp istismar edilen çocukların çığlığı olmak, birlikte haykırmak, bu gidişe "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

Çocuğu koruyan politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Karayelli, "Çocuk istismarı ve tecavüz insanlık suçudur, tecavüz meşrulaştırılamaz en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Çocukların suçtan korunması, suça sürüklenmekten korunması, ayrımcılığa uğramaksızın her türlü temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, cinsel şiddet ve sömürüden, her türlü ihmal ve istismardan korunması öncelikle devletlerin yükümlülüğü altındadır." dedi.

Protesto eylemine, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263