Öne Çıkanlar 2 polis yaralı eldiven Ergene zabıta bilim

Bağcılar'da 127 bin 560 ağacın kesilmesi önlendi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, atıkların geri dönüştürülmesi projesiyle 8 ayda 7 bin 504 ton kağıdı geri kazandırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından geri dönüşüm konteynerleri, iç mekan kutuları ve poşetlerle atıklar toplanıyor.

Kamu kurumlarından, alışveriş merkezlerine kadar bütün yaşam alanlarından elde edilen atıklar, yeniden değerlendirilmek için Mahmutbey Mahallesi'ndeki Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'ne götürülüyor.

Yaklaşık 70 kişinin çalıştığı tesiste, kağıt atıklar pres makinesiyle balya haline getirildikten sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşümü sağlanıyor. Yılın 8 aylık döneminde 7 bin 504 ton atığın toplanıp işlenmesiyle 127 bin 560 ağaç kesilmekten kurtarılırken, bu özverili çalışmalar neticesinde hem doğanın korunması sağlanıyor hem de ülke ekonomisine de katkıda bulunuluyor.

Bu arada geçen yıl 11 bin 222 ton kağıt -kartonun geri dönüşümüyle 190 bin 770 ağaç kesilmekten kurtarılmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Atık toplamak sadece bir temizlik değil bir kazanımdır. Biz bu kazanımlarla hem doğaya sahip çıkıyoruz, hem de ekonomiye destek veriyoruz." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Bağcılar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263