Öne Çıkanlar tarihi eser Bandırma İçişleri Bakanlığı Kurban derisi eşi

EDİRNE (AA) - Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 28 Nisan'da bu yıl beşincisi düzenlenecek Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için Edirne esnafından ve sivil toplum kuruluşlarından gerekli desteği göremediklerini söyledi.

TUYUB Başkanı Akdağ, kentteki bir kafede düzenlediği basın toplantısında, uluslararası özelliğe sahip olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun finansmanını sağlamakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Edirne'deki esnaf ve sivil toplum kuruluşlarından gerekli desteği göremediklerini dile getiren Akdağ, "Şehrin üzerinde bir ölü toprağı var. Şehir esnafı ve şehrin ekonomisine yön verenler, tepkisiz bir şekilde, şehir adına ne yapılabilir demeden hareket ediyorlar. Biz bu etkinliği Edirne'de yapıyoruz. Başka illerden başka yerlerden destek bulmamız zor. Şehirdeki tüm iş insanlarına üzerindeki ölü toprağı atmaya davet ediyorum. Herkes üzerine düşen desteği vermeli. Biz bu etkinliği öyle yada böyle yapacağız. Ancak organizasyon sonrası kimin ne şekilde desteklediğini kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

Akdağ, yerli ve yabancı yüzlerce atletin katılımıyla gerçekleşen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na Edirnelilerin destek olması gerektiğini belirtti.

Dünyanın her yerinden maratona sporcuların geldiğini ve Edirne'ye katkı sağladığını vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

"Meslek odaları, esnaflar, ciğerciler yani herkes bu etkinlik sayesinde para kazanıyor. Maraton için binlerce insan Edirne'ye geliyor. Doğal olarak en azından sektörel olarak bu işten para kazanan insanlar, sadece maraton özelinde söylemiyorum, bizim gibi derneklerin şehir için yaptığı bu tür etkinliklere destek vermek zorunda. Bu bir zorunluluk diye düşünüyorum.

Biz bu maratonu yaparken büyük bir bütçe harcıyoruz. Maddi kısımlarda yaşadığımız zorluklar gibi bunun yanında toplumun tepkisizliği, anlaşılıyor olmamak bizi daha çok üzüyor. 5 senedir bu etkinliği uluslararası bir boyuta getirdik. Trakya'da bu çapta yapılan tek etkinlik. Biz sembol olduk yaptıklarımızla. Biz maratondan sonra yönetim kurulu olarak toplanarak düşüneceğiz bundan sonrasına bu şehir değer mi? Değmez mi? Belki önümüzdeki yıllarda bu yarışı belki yapmayacağız. Biz bu organizasyonla bir köprü görevi kuruyoruz. Komşu ülkelerle dostluğu geliştirip, kentimize ve ülkemize daha çok turist gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Beklediğimiz desteği alamıyoruz."

Maratonla ilgili kayıt sürecinin devam ettiğini de belirten Akdağ, etkinlikte binin üzerinde atletin koşmasını beklediklerini kaydetti.

Toplantıya, maratona destek olan Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği üyeleri de katıldı.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263