Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Bigalı öğrenciler, TEKNOFEST'te derece elde etti

ÇANAKKALE (AA) - Biga Atatürk Fen Lisesi ve Biga Anadolu Lisesi öğrencileri Emin Berke Tülümen, Yusuf Burak Dağıstanlı ile Ahmet Dağıstanlı'dan oluşan "Mavera" ekibi, TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenen roket yarışmasında, 3. oldu.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, yarışmada dereceye giren öğrencileri makamında ağırladı.

Öğrencileri saat ile ödüllendiren Can, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin 5,5 ay boyunca yarışmaya hazırlandığını söyledi.

Projeleriyle gerek montaj, gerek atışta iyi bir derece elde eden öğrencileri tebrik eden Can, "Mavera 1 roketi, alçak irtifa fırlatışta bin 751 metreye ulaştı. Yere iniş aşamasında ise fırlatma rampasının 490 metre yakınına inerek en iyi başarıyı kaydetti. İstanbul'daki TEKNOFEST'e davet edilen öğrencilerimiz, burada Türkiye 3'üncüsü oldu." diye konuştu.

Öğrencilerden Yusuf Burak Dağıstanlı da organizasyonu rastlantı sonucu fark ettiklerini ve "Roket ve Robotik Fetih" alanlarında yarışma başvurusu yaptıklarını belirtti.

Yarışma alanına gidene kadar bir çok zorluğu aştıklarını anlatan Dağıstanlı, şunları kaydetti:

"Kurum bizlerden roketin bin 500 metre yüksekliğe çıktığında bölünmeyi yapabileceğine dair bir test istedi. Bizim elimizde bir basınç test odası yoktu. Biz de elimizdeki imkanlarla bir cam fanusa cihazları yerleştirdik, fanusun altına hava sızdırmayacak şekilde süt sağma makinesini yapıştırdık ve bu şekilde bir basınç testini gerçekleştirdik. Bu ve benzeri imkansızlıklarla adeta boğuştuktan sonra fırlatma aşaması belki de hayatımızın en heyecanlı günüydü. Yarışma sırasında bütün takımlar kardeş gibiydi. Bunun sebebi, kendi başarılarımızın yanında bu çalışmayı vatanımız için yapmamızdı. Orada bir rakip yoktu ve hepimiz Türkiye için tek takımdık. Türkiye 3'üncüsü olduğumuz açıklandığında büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Ödülü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan almak bizim için ayrıca büyük bir onurdu."

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleTEKNOFEST

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263