Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Bilecik'te Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı yapıldı

BİLECİK (AA) - Bilecik Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Sarmaşık köyündeki Şehitlik Anıtı'na çiçek bırakıldı, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu.

Vali Vali Bilal Şentürk, yaptığı konuşmada, Bilecik'te Hıdrellez etkinliklerinin yoğun ilgi gördüğünü, İstanbul ve diğer illerde yaşayan insanların gelenek ve göreneklerine sahip çıktığını söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Şentürk, şöyle konuştu:

"Türk milleti, birliğini ve dirliğini gösterdiği sürece, kendi özünü, çekirdeğini güçlü kıldığı sürece Türk milletini kimse deviremez. Bu tablo bunu gösteriyor. Bu etkinliğin diğer güzelliği de toplumun her kesiminden, her çağdan insanlar burada bir araya geliyor. Bizim birleştirici hususlarımız, düğünlerimiz ve cenazelerimizdir ama hıdrellez gibi etkinlikler de onların da ötesinde çok daha kapsamlı ve katılımlarla kaynaşma duygularımızı güçlendiriyoruz."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dernek Başkanı Zeki Kayadelen ve mahalle muhtarı Kadir Kayadelen'in konuşmalarının ardından köyün yaşlı annelerine çiçek verildi.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlik, Vali Şentürk, Milletvekili Yağcı ve beraberindekilerin geleneksel ''Yaren'' yürüyüşüyle sona erdi.

Şentürk, daha sonra Gökpınar köyünde düzenlenen hıdrellez etkinliğine katılarak, köylülerle sohbet etti.

Anahtar Kelimeler:
BilecikBayramEtkinlik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263