Öne Çıkanlar destek Denetim Milan Baros dinledi Melike Çorbacıoğlu

Burgas ve Enez’deki doğal miras için toplanıldı

EDİRNE (AA) - Enez ilçesinde, Burgas ve Enez’deki doğal mirasın korunması ve restorasyonuna yönelik önlemler toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Bulgaristan Burgas Valiliği ve Enez Kaymakamlığı tarafından ortak ürütülen Burgas ve Enez’deki Doğal Mirasın Korunması ve Restorasyonuna Yönelik Önlemler Projesi (More Care Projesi) kapsamında taraflar Enez’de bir araya geldi.

Enez’de düzenlenen üç günlük eğitim programına, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Burgas Vali Yardımcısı Vladimir Krumov, kurum, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Burgas’daki Vaya Gölü'nün Karadeniz kanalının temizlenmesi ve sağlamlaştırılması, Enez’deki Gala Gölü sularının izlenmesi ve muhafaza edilmesi için dikey profilleme sisteminin teslim edilmesi amaçlanan proje kapsamında, göllerinin sularının ekolojik durumuna dair bir çalışma yapılacak.

Projede ayrıca, göllerde ortak modelin geliştirilmesi ve ekosistem servislerine yönelik metodolojinin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263