Öne Çıkanlar İtfaiye Elektrikli Otomobil Dijital Anadolu VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan dezenfeksiyon

Bursa ile Sri Lanka'nın Kattankudy kenti arasında işbirliği protokolü

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Sri Lanka'nın Kattankudy şehri arasında iyi niyet ve işbirliği protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye binasında gerçekleşen törende, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, Kattankudy Kent Konseyi Başkanı Shaul Hameed Mohamed Asfar, Kattankudy Kent Konseyi üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş hazır bulundu.

Ekonomi, ticaret, eğitim, tarım, inşaat ve turizm sektörlerinde karşılıklı iş birliği kurulması, iki şehir arasında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalışmaların yapılması, kültürel sosyal-sanatsal ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi, belediye çalışanlarının karşılıklı ziyaretleri iki belediye arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için gerekli adımların atılmasını içeren protokole Bursa adına Başkan Aktaş, Kattankudy adına ise Kent Konseyi Başkanı Asfar imza attı.

Aktaş, yapılacak işbirliği ve tecrübe paylaşımı ile yeni güzellikleri hem Sri Lanka'ya hem de Türkiye'ye kazandırmak istediklerini bildirdi.

Kattankudy'nin Sri Lanka için önemli bir şehir olduğuna değinen Aktaş, "Yapılan bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kattankudy 75 bin nüfuslu ama 21 milyonluk Sri Lanka için önemli bir şehir. Halkın tamamı Müslüman. Yapacağımız bilgi paylaşımı ve işbirliğinin her iki ülkeye de yeni güzellikler kazandıracağına inanıyorum. Sri Lankalı dostlarımızı, kadim şehrimiz Bursa'da ağırlamaktan onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohideen Amza ise, Türkiye'nin en tarihi şehirlerinden biri ile yapılan bu iyi niyet anlaşmasından dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kattankudy Kent Konseyi Başkanı Shaul Hameed Mohamed Asfar da, geçmişten bu yana Türklerle iyi ilişkilerinin olduğunu anlatarak, "Bu yapılan iyi niyet ve iş birliği protokolünün ardından ilk kardeş şehir protokolünü de Bursa ile yapmak istiyoruz." dedi.

Başkan Aktaş, günün anısına misafirlerine Bursa'nın değerlerini içeren ipek tablo hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263