Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

EDİRNE (AA) - Edirneli girişimci ve iş adamı Kemal Kılıç, Rumeli Kariyer Akademisi projesi kapsamında düzenlenen "İlham Veren Sohbetler" programında Balkanlardan gelen öğrencilerle bir araya gelerek iş hayatı ve girişimcilikle ilgili tecrübelerini paylaştı.

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda buluşan Kılıç, öğrencilere sevdikleri ve başarılı oldukları işi yapmalarını tavsiye etti.

Eğitim yaşamını ilkokuldan sonra imkansızlıklardan dolayı devam ettiremediğini anlatan Kılıç, 13 yaşında restoranda çalışmaya başladığını ve ilk iş yerini 17 yaşında açtığını belirtti.

Çıraklığını yapmadığı işin ustalığını yapmadığını ifade eden Kılıç, "İlkokuldan sonra okula devam edemedim ve iş yaşamına yöneldim. Restoranlarda mutfakta çalıştım. Orada çalışırken kendime bir vizyon çizdim ve ileride insanları hizmet etme hedefiyle yola çıktım. İlk olarak insanlarla iyi iletişimi kurmayı ve güzel Türkçe konuşmamı geliştirdim. Hedeflerim doğrultusunda yılmadan çalışarak, araştırarak ve merak ederek iş yaşamımda bu noktalara geldim." şeklinde konuştu.

Kılıç, teknolojik gelişmeleri, iş yaşamındaki yenilik ve fırsatları takip etmenin de iş hayatında başarı getirdiğini söyledi.

İş yaşamında zaman yönetimi ve iletişimin önemine de vurgu yapan Kılıç, şöyle devam etti:

"Yapacağınız iş ne olursa olsun, şartlar ne olursa olsun hiçbir randevu ve toplantınıza gecikmeyin. Beklemeyin ve bekletmeyin. Benim saatim 5 dakika geridedir. Ben hayatı 5 dakika geriden yaşıyorum. Çünkü hiçbir toplantı ve randevuya geç kalmamak için. Bu disipline ulaşırsanız hem özel hem de iş yaşamında başarıya ulaşırsınız. Geç kalmak ve insanları bekletmek olumsuz bir anlayış yansıtır. Aynı zamanda başarının bir anahtarı da dürüst olmak ve yaptığınız işi kaliteli yapmak. İşinizi dürüst yaptığınız zaman karşılığını her zaman bulursunuz."

- Atölye programları devam ediyor

Akademi Rumeli-5 projesi kapsamında atölye programları da devam ediyor.

Balkan ülkelerinden gelen 168 öğrenci, atölye çalışmalarında sanattan, edebiyata, gastronomiden müziğe kadar birçok alanda eğitim görüyor.

Eğitimler kapsamında ressam İsmet Yedikardeş "Görsel Sanatlar Atölyesi"nde şef Beyhan Kadayıfçı'da "Gastronomi Atölyesi"nde öğrencilere eğitim verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263