Öne Çıkanlar stresten kaçış İpragaz GO acıbadem mevkisi Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Birlikspora genç stoper

ÇOMÜ'de 2018-2019 akademik yıl açılışı yapıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2018-2019 akademik yılı açılış töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı" konulu açılış dersi verdi.

ÇOMÜ Troia Kültür Merkezindeki açılış törenine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, rektör yardımcıları, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, müzik dinletisi ve ÇOMÜ'yü anlatan tanıtım filmiyle devam etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitelerinin kuruluşunun 26. yılında yeni eğitim-öğretim yılına 52 bin 915 öğrenciyle girdiğini, 18 bin 700 civarında öğrencinin ön lisans, 28 bin 600 civarında öğrencinin lisans, yaklaşık 6 bin öğrencininse lisans üstü öğrenim gördüğünü söyledi.

Yeni akademik yıla 4 enstitü, 16 fakülte, 6 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunda bin 692 öğretim elemanıyla başladıklarını anlatan Acer, "Şahsımın üniversitemiz rektörü olarak görev yaptığı yaklaşık son 3 yıl içerisinde üniversitemiz her şeyden önce FETÖ yapılanmasından kurtulup, huzurla çalışan bir üniversite haline gelmiş, aynı zamanda geniş bir eğitim-öğretim ve spor altyapısı gelişimi yaşamış, akademik kalite sıralamalarında daha üst basamaklara tırmanmış, öğrencilerin daha çok beğendiği üniversite haline gelmiştir." dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı" konuşmasıyla akademik yılın ilk dersini verdi.

Mandal, bilim, teknoloji ve yenilik içerisinde Türkiye ekonomisinin 2023 hedeflerini ve TÜBİTAK'ın bu konudaki çalışmalarını slayt eşliğinde detaylı bir şekilde anlattı.

Tören, Yücel Acer tarafından, Hasan Mandal'a hediye takdimi ve 2018 yılında başarılı olan akademisyenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263