Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu Millet MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin kar

Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu  Belediyesi, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvuru kabul etmeye başladı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, yaptığı açıklamada, 7143 Sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunan vatandaşların söz konusu kanunun getirdiği imkanlardan faydalanabileceğini belirtti.

Kanun kapsamında mükelleflerin borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 ay gibi eşit taksit halinde de ödeyebileceğini aktaran Çatalkaya, yapılandırma ile ilgili başvuruların başladığını ve son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu kaydetti.

- Çorlu'da park yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerine park yapım çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, ilçede yapımı süren parklardan biri olan Hürriyet Mahallesi Altıntepe Caddesi park alanında yürütülen çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan park içerisinde basketbol sahası, bisiklet parkuru, oyun alanları ve yürüyüş yollarının da yapılacağını ifade eden Sarıkurt, ihtiyaç duyulan bölgelerde de park yapacaklarını kaydetti.

Bank ve kameriyelerin inşa edileceği park alanlarının çoğalmasının sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaştığını belirten Sarıkurt, ''İlçemizde çok sayıda güzel park inşa ettik ancak sosyal belediyecilik anlayışı ile yeni parklar yapmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda devam eden çalışmalarımız sırasında halkımızdan gelen talepleri de dikkate alıyor,i ekiplerimizle birlikte gerekli incelemeleri başlatıyoruz.'' dedi.

- Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu'da belediye ekiplerince başlatılan asfaltlama çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yaz ayları boyunca asfaltlama çalışmalarının süreceğini söyledi.

Zor kış şartlarında bozulan bölgelerde asfaltlama ve yamama çalışması yaptıklarını ifade eden Sarıkurt, ana arterler başta olmak üzere bütün ilçe genelinde asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Sarıkurt, aciliyet sıralamasına göre ve belirlenen program dahilinde, ihtiyaç duyulan bütün bölgelerde asfaltlama çalışmalarının yapılacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Kış aylarındaki zor hava koşullarında bozulan yollarımıza müdahale ediyoruz. Bazı bölgelerde genel asfaltlama yaparken, bazı bölgelerde de yamama çalışmalarını uyguluyoruz. İhtiyaç sıralamasına göre bütün ilçe genelinde bu çalışmalarımız yaz ayları boyunca devam edecek."

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263