Öne Çıkanlar şiir yarışması iznik hisardere mevkii ölüler şehri Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş balayı Securitas Türkiye

Cumhuriyetin 95. yılı kutlanıyor

 Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Edirne'de CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katılımıyla Mimar Sinan Spor Salonu önünde bir araya gelen Edirneliler, "Cumhuriyet değerlidir" pankartı açıp Türk bayrakları ve İzmir Marşı eşliğinde, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Burada belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, emperyalistlerin işgali altında olan vatanı, arkasından gelen fedakar, kahraman milletle bağımsızlığa kavuşturduğunu söyledi.

Trakya'dan yanan kurtuluş ordusu kıvılcımının önce büyük bir orduya sonra da bağımsızlığa dönüştüğünü ifade eden Gürkan, Atatürk ilke ve inkılaplarının her zaman ışık olmaya devam edeceğini belirtti.

Edirne Valisi Günay Özdemir de cumhuriyetin 95 yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Özdemir, bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de birçok şeyin cumhuriyetin getirdiği imkanlar sayesinde olduğunu anlattı.

Bugün Türkiye'nin dünyanın en büyük havaalanını açtığını hatırlatan Özdemir, "Bu cumhuriyetin imkanlarıyla ve cumhuriyetin yetiştirdiği insanlarla oldu. Edirne, bugün Balkanlar'ın ve Türkiye'nin en büyük çocuk müzesini açtı. Bu da yine cumhuriyetin getirdiği imkanlar ve cumhuriyetin yetiştirdiği insanlarla oldu." diye konuştu.

Özdemir, görev süresini Edirne'de tamamladığını belirterek, resepsiyona katılanlardan helallik istedi.

Konuşmanın ardından Vali Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Tugay Komutanı Yüksel Erdin pasta kesti. Resepsiyona, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile davetliler katıldı.

- Tekirdağ

Tekirdağ'daki kutlamalar kapsamında da cumhuriyet yürüyüşü ve resepsiyonu düzenlendi.

Köprübaşı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, yaktıkları meşalelerle Hükümet Caddesi boyunca İzmir Marşı okudu. Vatandaşlar, Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı büyük bir afişle sahil dolgu alana kadar yürüdü.

Yürüyüşe, motosiklet grupları, bisiklet kulüpleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sahil dolgu alanında da şarkıcı Buray konser verdi.

Tekirdağ Valiliği'nce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan, kentte bir otelde düzenlenen programda davetlileri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı.

Ceylan, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, tarihin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi olduğunu belirterek, "Dünyanın dönüşümünü doğru okuyan liderliğiyle cumhuriyet, getirdiği açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir." ifadelerini kullandı.

Resepsiyona, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- Kırklareli

Kırklareli'nde ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Valilik ve belediye tarafından düzenlenen yürüyüşe, Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz ile vatandaşlar katıldı.

Anıt Kültür Parkı'nda başlayan etkinlikte, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açan vatandaşlar, Hastane Caddesi ve 100. Yıl Caddesi'nden Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Daha sonra orkestra ve şarkıcı Neco'nun konser verdiği etkinlik, havai fişek ve lazer gösterileri ile sona erdi.

Kırklareli Valiliği'nce bir düğün salonunda da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi. Vali Bilgin, burada davetlileri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı.

Resepsiyonda, Vali Bilgin ile gaziler ve şehit yakınları, üzerinde ''Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun'' yazan pastayı kesti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263