Öne Çıkanlar FETÖ silah dava İZMEK ekmeleddin İhsanoğlu

Edirne'de Roman Çalıştayı düzenlendi

EDİRNE (AA) - Edirne'de Roman Çalıştayı düzenlendi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Huzurevi'nde düzenlenen etkinlikte, devlet olarak Türkiye çapında Roman vatandaşların yaşadığı her ilde bir çok çalışma yapıldığını vurguladı.

Romanlar'a yönelik çalışmalarda Edirne'nin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini anlatan Vali Canalp, "Kentimizde daha önce bir çok çalışma yapıldı. Bizde bunları derleyip toparlayıp yeni bir eylem planı çıkartalım istedik. Bu planı hazırlarken de bütün tarafların bir araya gelmesinin daha anlamlı ve önemli olacağını düşündük. İnşallah çalıştaydan elde edilecek sonuçlar, analizler daha sonra Romanlara yönelik yapacağımız tüm çalışmalarda hep bir yön gösterici olacak hemde nelerin yapılacağını ilişkin temel belirleyici olacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise kentte yaşayan Romanlar'a yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Romanlar'ın daha iyi yaşam koşullarına kavuşması, fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, istihdam edilebilirliğinin arttırılması ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi için Roman Strateji Eylem Planı'nın yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özbaş, ilgilileri bir araya getirerek yerel eylem planını oluşturmak için toplandıklarını anlattı.

Özbaş, Edirne'de Roman vatandaşlara yönelik, eğitim ve sağlık kursları, çeşitli sosyal yardım ve faaliyetler, meslek edindirme kursları gibi yapılan çalışmalardan da örnekler verdi.



Anahtar Kelimeler:
RomanÇalıştayEtkinlik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263