Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Edirne'de UMKE bölge tatbikatı yapıldı

EDİRNE (AA) - Edirne Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından UMKE 20. Bölge İlleri tatbikatı gerçekleştirildi.

Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illerinin yıllık faaliyet planı çerçevesinde Sarayiçi mevkisinde gerçekleştirilen tatbikatta, "Enkaz Altında Yaralıya Medikal Kurtarma, Dağda Medikal Kurtarma, Su Üstü Medikal Kurtarma, Doğada Yön Bulma ve Oryantring, Afetlerde Haberleşme Sistemlerinin Kullanımı, Doğada Hayatta Kalma Becerilerinin Geliştirilmesi" konularında eğitim ve uygulama tatbikatları yapıldı.

40 UMKE personelinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat ile katılımcıların, önceden hazırlanmış senaryoları uygulanarak, afet veya olağandışı durumlarda kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede, imkan ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahalede bulunma ve zor şartlarda hayatı sürdürme özelliklerini geliştirilebilmek amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
UMKETatbikat

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263