Öne Çıkanlar ibrahim Karaosmanoğlu Boyner Sports seyyar tezgah Alanyaspor minare

Edirne'de valilikçe

EDİRNE (AA) - Edirne Valiliği genelgesince bazı işletme, apartman, spor tesisi ve eğitim kurumlarına güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirildi.

Genelgede, kararın Edirne il merkezi, ilçeleri, belde ve köylerinde bulunan, başta kara yolları üzerinde bulunan tesisler olmak üzere, halkın yoğun olarak bulunduğu alış veriş merkezleri, dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları, pasajlar ve iş hanları, büyük marketler, tüm konaklama tesisleri, özel okullar, etüt merkezleri, kuyumcular, döviz büroları, sanayi siteleri, kafeler, internet kafeler, alkollü içki satışı ve sunumu yapan işletmeler, büfeler, kahvehane ve kıraathaneler, eğlence mekanları, turizm işletme belgeli tesisler, eczaneler, fabrikalar, konut siteleri/apartmanlar ve toplu konut alanları, düğün salonları, spor tesisleri, gündüz bakım evleri ve kreşleri kapsadığı belirtildi.

Kapsamda yer alan ve yeni faaliyete başlayacak iş yerleri için ruhsat almada güvenlik kamerası takılmış olma şartı aranacağı, faaliyette olanların ancak güvenlik kamerası olmayanların ise 3 ay içerisinde taktırmaları yükümlülüğü getirildi.

Güvenlik kameralarının kayıt ve arşivleme özellikleri de ifade edilen genelgede yapılacak kontrollerde güvenlik kameralarının belirtilen sürede kurulmaması yada çalışır halde olmaması veya genelge hükümlerine aykırı davranılması durumlarında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 32. Maddesi uygulanacağının altı çizildi.

Genelgede suç ve suçluyla mücadelede caydırıcı etkisi, suç oluştuktan sonra ise faillerin tespiti ve delillendirilebilmesi açısından güvenlik kameralarının büyük bir öneme sahip olduğu, insan gözünün atlayabileceği bir detayın, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kayıt altına alınabildiği, güvenlik kameralarının suçlunun belirlenmesindeki öneminin yanında, suçun oluşmasını engelleyici etkisinin de mevcut olduğu vurgulandı.



























Anahtar Kelimeler:
EDİRNEGüvenlik Kamerası

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263